ProRail en NS slaan alarm: Dakloze EU-migranten veroorzaken Overlast op Den Haag Centraal Station

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

ProRail en NS slaan alarm: Dakloze EU-migranten veroorzaken Overlast op Den Haag Centraal Station

De afgelopen maanden is de overlast, agressie en het aantal diefstallen op Den Haag Centraal Station dusdanig toegenomen dat de situatie volgens ProRail en de NS 'onbeheersbaar' is geworden. Met name dakloze EU-migranten worden verantwoordelijk gehouden voor de overlast. Als mogelijke oplossing worden enkele bankjes achter de ov-chipkaartpoortjes verplaatst. Het aantal meldingen van overlast, agressie en diefstallen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar fors gestegen.

ProRail en de NS hebben de problemen op Den Haag Centraal Station de afgelopen tijd zien opstapelen. In de periode van januari tot en met april 2023 zijn er maar liefst 166 meldingen van overlast gedaan, terwijl dat er vorig jaar nog 128 waren. Daarnaast is het aantal vermogensdelicten gestegen van twaalf in 2022 naar 89 dit jaar. Ook het aantal meldingen van agressie tegen zowel reizigers als medewerkers is zorgwekkend toegenomen.

Volgens ProRail en de NS wordt de overlast met name veroorzaakt door dakloze EU-migranten. Zij plegen winkeldiefstal, veroorzaken vervuiling, vertonen agressief gedrag en overtreden de huisregels. Deze situatie heeft geleid tot onbeheersbare situaties waarin reizigers, winkeliers en medewerkers zich op bepaalde momenten van de dag niet meer veilig voelen. Het welkom heten van reizigers en het creëren van een gastvrije omgeving komen hierdoor onder druk te staan.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Om de situatie op Den Haag Centraal Station te verbeteren, is er extra personeel ingezet en wordt er intensiever schoongemaakt. Helaas hebben deze maatregelen niet het gewenste effect gehad. Daarom hebben ProRail en de NS in overleg met de gemeente Den Haag besloten om enkele bankjes te verplaatsen. Over twee maanden zal worden geëvalueerd of deze maatregel daadwerkelijk heeft geholpen.

Lees meer over:
Den Haag Overlast NS ProRail

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer