Extra beveiliging moet een einde maken aan zwartrijders en overlast gevende asielzoekers op station Maarheeze

Carlo van Remortel

Carlo van Remortel

Extra beveiliging moet een einde maken aan zwartrijders en overlast gevende asielzoekers op station Maarheeze

Met versterkte beveiliging op het station in Maarheeze zorgt de Nederlandse Spoorwegen (NS) voor een gevoel van veiligheid onder de reizigers. Zo is te lezen in het Eindhovens Dagblad. Ingehuurde beveiligers controleren de toegangsbewijzen op beide perrons. De aanwezigheid van deze beveiligers is broodnodig, gezien de problemen met zwartrijders en overlast van asielzoekers uit de nabijgelegen aanmeldlocatie in Budel. Hoewel de maatregelen hebben geholpen om de situatie te verbeteren, blijven er uitdagingen bestaan.

De beveiligers zijn sinds februari actief op het station. Voorheen was er sprake van ernstige problemen met zwartrijders en overlast door asielzoekers. Hoessein, een van de beveiligers, komt zelf uit Woensel en was aanvankelijk sceptisch over de situatie in Maarheeze. Echter, hij heeft al zoveel verontrustende situaties meegemaakt dat hij begrijpt waarom mensen zich onveilig voelen, met name jonge meisjes en oudere vrouwen. Wanneer de politie in de buurt was, werden plotseling messen op de grond gevonden en sloegen de raddraaiers op de vlucht. Deze situaties hebben de beveiligers geschokt. Ondanks het dragen van steekvrije vesten, voelen ze zich nog steeds kwetsbaar voor aanvallen op kwetsbare plekken zoals de nek, het hoofd en de armen.

Ook de nieuwe eigenaar van de snackbar naast het station, Aydin, ondervindt nog dagelijks uitdagingen. Hoewel hij het niet erg vindt om af en toe geld te wisselen voor mensen uit het nabijgelegen asielzoekerscentrum, is het moeilijk om aan de grote vraag naar kleingeld te voldoen. Daarnaast houden de beveiligers een oogje in het zeil bij de snackbar, de fietsenstalling en de parkeerplaats, en signaleren ze verdachte situaties aan de politie.

De verlenging van de inzet van de beveiligers door NS wordt positief ontvangen. Het heeft gezorgd voor een relatieve rust op het station en reizigers voelen zich veiliger. Mensen bedanken de beveiligers zelfs voor hun aanwezigheid. Echter, wanneer er een nieuwe groep vluchtelingen in Budel arriveert, begint het kat-en-muisspel van voor af aan.

Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons overeind te blijven in deze moeilijke tijden.

Lees meer over:
beveiliging Overlast NS station

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties