screen shot 2022 10 13 at 16

Martin Bosma bekritiseert D66: ''Veruit de grootste bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting is D66!''

Politiekjun 02 2023, 19:00
In een fel debat over persvrijheid en persveiligheid heeft Martin Bosma D66 uitgeroepen tot de grootste bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting. De partij zou Ongehoord Nederland, een omroep die ongehoorde nieuwsfeiten belicht, uit het omroepbestel willen verwijderen. Bosma benadrukte dat D66 niet wil dat zaken zoals de negatieve effecten van de multiculturele samenleving aan het licht komen. Volgens hem verwacht de partij dat iedereen als een kudde achter de klimaathysterie, de woke-beweging en de massa-immigratie aanloopt. Zelfs de eens liberale VVD lijkt nu mee te werken aan de vernietiging van Ongehoord Nederland.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tijdens het debat daagde Bosma staatssecretaris Uslu uit door haar "stasisecretaris" te noemen. Dit woord moest Bosma echter terugnemen op aandringen van Kamervoorzitter Paul van Meenen. De spanningen liepen hoog op en de emoties waren voelbaar. De vernietiging van Ongehoord Nederland zou immers een gruwelijke aantasting van onze grondwettelijke rechten betekenen.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Om deze reden heeft Bosma een motie ingediend die stelt dat er een tweederde meerderheid in de Kamer nodig is om Ongehoord Nederland uit het publieke omroepbestel te verwijderen. Deze omroep verdient een speciale behandeling in de Kamer, omdat het onze vrijheid van meningsuiting beschermt en alternatieve perspectieven biedt.
Het is lovenswaardig dat Bosma de aandacht vestigt op dit belangrijke onderwerp. Het behouden van persvrijheid en het beschermen van onafhankelijke media zijn cruciale pijlers van een democratische samenleving. Het is verontrustend dat een partij als D66 zou willen ingrijpen en de diversiteit van het nieuwslandschap zou willen beperken.
Het is van vitaal belang dat er een breed scala aan stemmen en perspectieven is in onze samenleving. Ongehoord Nederland biedt een platform voor nieuws dat vaak over het hoofd wordt gezien of genegeerd door mainstream media. Het is onacceptabel dat een partij als D66 zou proberen dit geluid het zwijgen op te leggen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het mediakartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe (of direct op de bank: Liberty Media, NL95RABO0159098327, ovv 'donatie DDS' plus emailadres).

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Bosma's kritiek op D66 is terecht en verdient serieuze reflectie van de betrokken partijen. Het is teleurstellend dat Sjoerd Sjoerdsma, als vertegenwoordiger van D66, niet verder kwam dan jij-bakken in zijn antwoord aan Bosma. Dit toont een gebrek aan openheid voor een constructief debat over persvrijheid en persveiligheid.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten