shutterstock 2360499973

Provinciestad Breda het nieuwe Amsterdam? Knettergekke internationale ambities gaan álle perken te buiten

Binnenlandjan 28, 19:30
Terwijl Amsterdam inmiddels is uitgegroeid tot een internationaal knooppunt voor internationale studenten, toeristen en 'woke-hipsters' die hun toevlucht zoeken vanuit de provincie naar onze hoofdstad, vindt ook deze trend in de rest van Nederland volop plaats.
Provinciestad Breda is hier een treffend voorbeeld van, waar Nederlandse studenten steeds meer moeite hebben om een betaalbare studentenkamer te vinden. Het bestellen van een kopje koffie op het terras moet steeds vaker in het Engels, nieuwe woonprojecten krijgen een internationale uitstraling en benaming, en als klap op de vuurpijl kan nu ook het nieuwe VVV-kantoor rekenen op een hippe Engelse benaming.
Dit zorgt niet alleen voor verwarring bij de inwoners, die klagen over alle Engelse benamingen die opduiken in de stad, maar het leidt ook tot een aanzuigende werking van internationale studenten. Deze studenten keren na het voltooien van hun pretopleiding vervolgens na een paar maanden terug naar huis, terwijl onze eigen Nederlandse kinderen moeite hebben om een kamer te vinden. De mensen die straks een bijdrage gaan leveren aan ónze maatschappij, worden het leven zuur gemaakt door deze idiote grenzeloze ambities.
Breda is een provinciestad, een bourgondische, historische stad. De internationale ambities passen niet bij de regio, en steeds meer Bredanaars zetten vraagtekens bij de keuzes die de gemeente maakt. Momenteel is het VVV-kantoor onderwerp van discussie, waarbij de gemeente ervoor kiest om het voortaan "Explore Breda" te noemen. De gemeente verzekert echter dat het nog steeds "gewoon" te vinden is op Google als men zoekt naar het VVV-kantoor. Met andere woorden, het wordt iedereen onnodig moeilijk gemaakt met het oog op internationalisering, waar - op een paar D66'ers na - niemand op zit te wachten.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met dit soort spelletjes. Wij willen ECHTE oplossingen en ons land REDDEN. Denk jij daar net zo over? STEUN ONS DAN! Doneer aan DDS via BackMe en help ons een vuist te maken tegen de kartelianen die de wil van de Nederlanders bewust negeren.
De internationale ambities zijn bijzonder gênant; zelfs de HBO-school noemt zichzelf - met als doel aantrekkingskracht te creëren in het buitenland - Breda University. Jawel, een HBO-school die zichzelf de titel University toe-eigent. Only in Breda deze gekkigheid! Alle andere bizarre plannen zullen we u besparen, maar als u ooit richting "de parel van het zuiden" reist, houd er dan rekening mee dat u inmiddels een aardig woordje over de grens moet spreken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten