shutterstock 1852683142

Reclamecampagne herhaalprik slaat niet aan: Nederland is er klaar mee!

Binnenlandokt 26 2022, 13:15
Het gezonde verstand is aan het zegevieren. Steeds meer Nederlanders worden wakker en laten geen herhaalprik meer zetten. Veel van onze landgenoten hebben er niet langer trek in om als proefkonijn gebruikt te worden door Big Pharma.
De experts vinden deze ontwikkeling natuurlijk heel erg; „Mensen moeten de boodschap net zo vaak tegenkomen als supermarktreclames.” De boodschap is om toch je herhaalprik te gaan halen. De experts pleiten er dus voor om de Nederlander weer vol te gaan pompen met staatspropaganda. We kunnen ons binnenkort voor de angstpropaganda. En ik gok dat er opeens een nieuwe coronavariant opduikt om mensen toch aan het prikken te krijgen.
Koepelorganisatie GGD GHOR Nederland verklaart in de Telegraaf dat de afname van het aantal prikken mogelijk komt omdat er minder animo bij de jongere groepen is en relatief meer besmettingen zijn waardoor mensen geen prik kunnen halen. „Maar daarnaast wachten mensen, omdat de urgentie minder gevoeld wordt”, stelt een woordvoerder. De vaccinatiegraad van de herhaalprik voor 60-plussers ligt momenteel op 42,4 procent. Ook bij deze groep zie je de mensen afhaken en dat is hoopgevend. 
Sommige mensen zijn echt achterlijk. Zo beweert José Sanders, hoogleraar communicatie in organisaties aan de Radboud Universiteit, dat dit niet los kan worden gezien van de zeer beperkte communicatie door het ministerie van Volksgezondheid. „De campagne is veel te weinig aanwezig in de publieke ruimte, waarbij ik aanneem dat de overheid nog altijd graag wil dat mensen de prik nemen. Je komt het bijvoorbeeld niet zo snel tegen op een billboard of in bushaltes. Intussen hebben veel mensen een keer een infectie doorgemaakt en eerdere prikken gekregen, ze denken wellicht dat het voor henzelf niet meer zo’n vaart loopt.”
(Artikel gaat verder onder de oproep onze App te downloaden) Goed nieuws! De Dagelijkse Standaard heeft tegenwoordig een eigen App! Download onze app voor Android of voor iPhone en blijf de hele dag op de hoogste van het laatste échte nieuws en de nieuwste hard rechtse opinies. En als je de app gedownload hebt, laat dan even een review achter alsjeblieft. Het betekent een hoop voor ons!
Nee meneer Sanders de Nederlander met gezond verstand laat zich niet langer als proefkonijn gebruiken. Na bijna drie jaar Corona weten we dat je met het coronavaccin nog steeds mensen kan besmetten en dat je nog steeds Corona kunt krijgen. Daar komt nog bij dat het vaccin vol zit met nare bijwerkingen. Daarnaast laten veel Nederlanders geen herhaalprik zetten zolang niet onderzocht wordt waar de grote oversterfte vandaan komt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten