schermafbeelding 2023 09 29 091837

Rotterdam pakt drugsgebruikers aan: Is jouw feestje het waard?

Binnenlandsep 29 2023, 9:45
In een gewaagde zet richt Rotterdam zich direct tot de feestvierders en recreatieve drugsgebruikers. De stad lanceert een harde campagne die de duistere kant van 'partydrugs' belicht. Want, zoals de campagne treffend stelt: "Er is niks party aan".
De nieuwe campagne presenteert schokkende beelden: een doodskist met een kruis gemaakt van twee lijntjes coke, een bloederige xtc-pil en een handgranaat die wijst op de verwoesting in woonwijken. De boodschap is duidelijk: jouw drugsgebruik financiert en stimuleert het geweld en de chaos die de onderwereld veroorzaakt.
Het is een opvallende beweging in een tijd waarin maatschappelijk bewustzijn een modewoord is. Velen kiezen ervoor minder vlees te eten of te vliegen uit milieuoverwegingen, maar negeren de destructieve impact van hun weekenddrugs. Rotterdamse wethouder Vincent Karremans (VVD) maakt het punt scherp in het AD: "Blijkbaar beseffen ze niet dat ze daarmee de drugsmaffia sponsoren."
Drugs maakt niet alleen verslaafden, maar ook onze maatschappij ziek. Het veroorzaakt egoïsme en een disconnectie met de harde realiteit van drugsoorlogen, liquidaties en onschuldige slachtoffers. Mensen worden pas met een schok wakker als het NARCO geweld ze persoonlijk raakt.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Deze campagne dient als een wake-up call. Het is tijd dat iedereen de verbanden legt en de verantwoordelijkheid neemt. We kunnen niet met de ene hand de maffia financieren en met de andere hand verontwaardigd zijn over het toenemende geweld in onze steden. Rotterdam heeft een standpunt ingenomen, het is nu aan haar inwoners - en aan heel Nederland - om te reageren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten