shutterstock 2068488371

Russische dreiging tegen Rotterdamse oliesector is nog altijd aanwezig

Binnenlandsep 28 2023, 21:00
Wederom vallen schokkende woorden vanuit Rusland richting ons kikkerlandje. Deze keer zijn het de oliesector en de raffinaderijen van Rotterdam die in het vizier van Russische dreigementen zijn gekomen. Een uitzending op de Russische staatstelevisie toonde een gesprek waarin Andrej Goeroeljov, lid van de Doema, en Vladimir Solovjov, de talkshowhost, dreigende woorden uitten richting Nederland schrijft het AD.
De zorgwekkende opmerkingen maken duidelijk dat de oliesector van Rotterdam als een 'perfect doelwit' wordt gezien voor Russische aanvallen. De compactheid en nabijheid van de raffinaderijen werd bespot als een "uitstekend doel voor clusterbommen".
Goeroeljov is geen onbekende als het gaat om bedreigingen richting Nederland. Als oud-generaal van het Russische leger heeft hij vorig jaar soortgelijke dreigementen geuit. Wat moeten we hiervan maken? Is dit bluf of moeten we deze woorden serieus nemen?
In een tijd waarin de geopolitieke spanningen toenemen, kan Nederland het zich niet veroorloven om dergelijke dreigementen licht op te nemen. Het roept de vraag op hoe Nederland zich positioneert en beschermt tegen mogelijke buitenlandse dreigingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we dat de aankomende Tweede Kamerverkiezingen de belangrijkste verkiezingen van ons leven zijn. Daarom gaan we er met gestrekt been in. Elke dag weer. Steun ons daarom! Doneer aan DDS en help ons te strijden voor jouw vrijheid, jouw kinderen, en jouw welvaart!
Het is tijd dat Den Haag duidelijk maakt dat Nederland niet geïntimideerd kan worden door dergelijke retoriek en dat er concrete stappen worden ondernomen om onze nationale belangen te beschermen. Nederlanders verdienen zekerheid, veiligheid en een overheid die pal staat voor haar burgers en belangen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten