1943 hofscheller

Bizar! Canadees parlement geeft Oekraïense Waffen SS-oorlogsmisdadiger een staande ovatie: 'Een echte held'

Buitenlandsep 25 2023, 9:00
In Canada is er vrijdag iets heel geks gebeurd. Het Canadese parlement werd bezocht door de Oekraïense leider Zelensky... en tijdens dat bezoek vonden ze het leuk om een oude Oekraïense soldaat te eren. Deze man had in de jaren 40 "tegen de Russen gevochten" en was dus een "held." Maar wacht eens even, wat voor soort Oekraïeners vochten in die jaren tegen de Russen?
De beelden die viraal zijn gegaan zijn ronduit schokkend. Je ziet het hele Canadese parlement opstaan en de man een staande ovatie geven. Want jongens toch, in de jaren 40 heeft hij - deze dappere Oekraïense man - gevochten tegen de Russen! Wat een held!

A 98-year old NAZI was given standing ovation by the Canadian parliament during Zelensky's speech… Yaroslav Hunk fought for the 14th division of the Waffen SS which faced the Nuremberg Trials… Yaroslav Hunk was responsible for the slaughter of thousands of Polish/Ukrainian…

751
Reply
Yaroslav Hunk is nu 98 jaar oud. In de Tweede Wereldoorlog vocht hij voor de 14e divisie van de Waffen SS. Zijn divisie was betrokken bij de meest vreselijke misdaden tegen de menselijkheid. Zo werden er 100.000 onschuldige Polen en Joden afgeslacht door deze divisie in Polen. Eén heel dorp verdween zelfs van de aardbodem door deze nazistische massamoordenaars. Oh wacht, herstel, meerdere dorpen.

Poolse ambassadeur is woest

De Poolse ambassadeur in Canada heeft dan ook woedend gereageerd op dit applaus. Hij laat weten op X (voorheen Twitter) dat hij en zijn land met verbazing hebben toegekeken toen Trudeau, Zelensky en dat hele Canadese parlement Hunk toejuichten.
"Waffen SS Galizien," schrijft ambassadeur Dzielski, "was verantwoordelijk voor de moord op duizenden Polen en Joden."
Daarop stelt hij dat Polen de best bondgenoot die Oekraïne heeft, maar dat Polen nooit zal accepteren "dat dit soort misdadigers worden witgewassen." Als ambassadeur van Polen naar Canada "verwacht ik een verontschuldiging," sluit hij zijn bericht op X af.

Domheid of opzet

Er zijn twee mogelijke verklaringen voor deze gekkigheid. De eerste is dat deze politici in Canada zo totaal achterlijk zijn dat ze niet begrijpen dat als een "Oekraïense soldaat" in die tijd fanatiek "tegen de Russen vocht" hij hoogstwaarschijnlijk een nazi was. Dit betekent dat ze totaal geen historisch besef hebben - en het blijkbaar ook niet waardevol vinden om zich daarin te verdiepen. Wat gek is, aangezien het Canadese leger een vitale rol speelde in de Tweede Wereldoorlog.
De tweede verklaring is dat ze het wel wisten, maar dat ze druk bezig zijn om Oekraïense SS'ers wit te wassen. Dat ze dat willens en wetens doen, omdat het erom gaat dat Oekraïne goed, en Rusland slecht is. Als daar een nationale mythe voor nodig is van leuke SS'ers die altijd tegen Russen streden, soit.
Welke van de twee verklaringen juist is weten we niet. Wat we wél weten is dat de Canadese autoriteiten na de controverse zich er meteen van distantieerden. Premier Justin Trudeau werd eerst verantwoordelijk gehouden voor deze belachelijke actie, maar het was uiteindelijk de Voorzitter van het parlement die door het stof ging. Die heeft "sorry" gezegd. En daar moet het dan maar mee voorbij zijn...

Oekraïense nazi's

Maar dat moet helemaal niet het einde ervan zijn. Oh nee. Want dit past bij een grotere beweging in het Westen waarin Oekraïense nazi's witgewassen worden. We zijn allemaal bekend met de zieke Azov-brigades, die gewoon keiharde nazi's zijn - iets waar we in het Westen maar zelden over spreken. Sterker nog, toen wij vorig jaar over Azov-misdaden berichtten en over hun ideologie, werden wij van DDS keihard bestraft door Big Tech. Onze cijfers lijden daar nog steeds onder.
Ja, dat lees je goed. Big Tech bestraft websites als zij berichten dat er Oekraïense neo-nazi's zijn en dat die neo-nazi's soms buitengewoon onfrisse dingen geloven én doen. Dit is een internationale beweging, in het hele Westen, waarbij Oekraïense nazi's verstopt en zelfs verheerlijkt worden. Azov zijn opeens 'moedige, nationalistische strijders.' Een oorlogscrimineel is opeens een "oude Oekraïense held."
Hier komt nog eens het volgende bij. Als die Canadese politici zo dom zijn dat ze niet beseffen dat de Oekraïense soldaat die "in de jaren 40 tegen de Russen vocht" waarschijnlijk een nazi was (er waren héél veel Oekraïense nazi's, ze stonden erom bekend dat ze werkelijk beestachtige kampbewakers waren in de concentratiekampen)... oké, dan nemen we dat maar even aan. Maar dat excuus heeft Zelensky niet. Zelensky stond daar ook heel blij te klappen. Terwijl hij vrijwel zeker begreep dat hij een nazi toejuichte. 
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS worden we KEIHARD bestraft voor onze kritiek op Oekraïense nazi's. Daarom hebben we JOUW HULP nodig. Steun DDS! Doneer aan DDS via BackMe en help ons de waarheid te vertellen over Oekraïne!
Oh, en terwijl hij zelf nog eens Joods is ook. Je zag dus letterlijk een Joodse leider van Oekraïne, die vrijwel zeker door had dat Hunk een nazi was, opstaan en de man toejuichen. Applaudisseren. Zijn vuist ballen.
Wanstaltig.
Het enige goede nieuws van deze walgelijke controverse is dat de héle wereld ziet dat Oekraïense nazi's worden witgewassen. Ze zijn nu wel héél publiekelijk betrapt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten