20220125 tweede kamer renske leijten sp

Renske Leijten ontvangt 'Gouden Tomaat' voor jarenlange Inzet bij de SP: "een echte hemelbestormer"

Politieksep 24 2023, 14:30
Renske Leijten, voormalig Kamerlid van de SP, is op het congres van afgelopen zaterdag na zeventien jaar Kamerlidmaatschap met een staande ovatie verwelkomd en heeft de hoogste onderscheiding van de partij, de 'gouden tomaat', mogen ontvangen. Leijten nam afgelopen zomer afscheid als Kamerlid en speelde een belangrijke, cruciale rol bij het onthullen van alle ellende rondom de toeslagenaffaire.
Bij het congres in Arnhem prees voorzitter Jannie Visscher Leijten als een "echte hemelbestormer" en benadrukte de onschatbare bijdrage die ze aan de partij heeft geleverd. Leijten werd geprezen voor haar inzet voor toeslagenouders, haar inspanningen voor een referendumwet, het nationaal zorgfonds en het midden- en kleinbedrijf.
Het congres bracht Leijten een emotionele staande ovatie toen ze naar het podium werd geroepen en nogmaals bij de uitreiking van de 'gouden tomaat'. Tijdens haar toespraak moedigde ze haar partijgenoten aan om vertrouwen te hebben in zichzelf en benadrukte ze het belang van praktijkervaring bij het verbeteren van de samenleving.
Hoewel Renske Leijten niet meer in de Tweede Kamer zit, staat ze nog wel op de lijst als lijstduwer voor de SP. Het is nog even afwachten of ze haar plek zal innemen als ze genoeg voorkeurstemmen krijgt, maar aangezien ze al heeft aangekondigd dat ze Den Haag achter zich wil laten, lijkt dit onwaarschijnlijk.
Desondanks zal haar toewijding en haar invloedrijke werk zonder twijfel een blijvende erfenis achterlaten in de Nederlandse politiek. Leijten wordt geprezen als een van de weinige politici die zich echt heeft weten te positioneren als een ware volksvertegenwoordiger. In een politiek landschap waarin opportunisme en carrièrejagers de boventoon voeren, zijn mensen zoals Renske Leijten van onschatbare waarde.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten