Max Verstappen en Red Bull vieren Constructeurstitel in Japanse Grand Prix

Max Verstappen en Red Bull vieren Constructeurstitel in Japanse Grand Prix

sportsep 24, 13:30
Max Verstappen heeft zijn trots uitgesproken over het team van Red Bull Racing nadat hij afgelopen zondag de Japanse Grand Prix domineerde, waarmee hij voor het tweede achtereenvolgende jaar de constructeurstitel voor het team veiligstelde.
Verstappen begon de race met een spannende aanval van de McLaren-coureurs Lando Norris en Oscar Piastri, maar nam al snel de controle over de wedstrijd en bouwde een voorsprong van bijna 20 seconden op. Deze overwinning zorgde ervoor dat Red Bull Racing onbereikbaar werd voor hun naaste rivalen, Mercedes en Ferrari, in de strijd om de constructeurstitel. Bovendien gaf het Verstappen de kans om zijn eigen kampioenschapsdromen waar te maken in de komende race in Qatar.
"Het is een ongelooflijk weekend geweest," verklaarde Verstappen na zijn overwinning. "Het voelt geweldig om hier te winnen. Ik denk dat de auto echt goed presteerde, ongeacht welke banden we gebruikten. Maar het belangrijkste was natuurlijk het veiligstellen van de constructeurstitel. Ik ben erg trots op iedereen die zowel op het circuit als in de fabriek heeft bijgedragen. We maken een ongelooflijk jaar door."
Toen hem werd gevraagd of er enige zorgen waren tijdens de race, antwoordde Verstappen: "Alleen bij de start, waarschijnlijk had ik iets te veel wielspin, maar daarna was het gelukkig een vrij eenvoudige race." Terwijl Verstappen schitterde in de Japanse Grand Prix, was het een teleurstellende race voor zijn teamgenoot Sergio Perez. Perez was betrokken bij een incident in de eerste ronde met Lewis Hamilton van Mercedes, kreeg een straf voor het overtreden van de regels achter de Safety Car, en ontving later nog een sanctie voor een botsing met Kevin Magnussen van Haas.
De overwinning in Japan was een kroon op het werk voor Red Bull Racing, dat met deze prestatie hun status als dominante kracht in de Formule 1 bevestigde. Max Verstappen's aankomende race in Qatar zal cruciaal zijn voor zijn eigen kampioenschapsaspiraties, terwijl het team zich blijft richten op het behouden van hun momentum in de laatste races van het seizoen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten