35078655875 aa5a2dbb30 k

RTL Nieuws: 900 ambtenaren betrokken bij overtredingen, Van wildplassen tot miljoenenfraude

Binnenlandnov 27 2023, 15:00
Bij elke koffieautomaat in een gemeentehuis zit wel een rotte appel. Gemeenten over heel Nederland zijn meer lek dan een vergiet op een rubberboot, zo blijkt uit een schrijnend onderzoek van RTL Nieuws. De cijfers zijn onthutsend: maar liefst 900 ambtenaren zijn in de afgelopen drie jaar betrapt op vergrijpen variërend van wildplassen tot regelrechte miljoenenfraude. De stuitende lijst van vergrijpen omvat onder meer diefstal van 60.000 euro bestemd voor arme kinderen en het willens en wetens vervalsen en verkopen van gehandicaptenparkeerkaarten door twee louche Amsterdamse ambtenaren.
Dit alles terwijl deze ambtenaren worden betaald van uw en mijn belastinggeld. En wat doen ze? Ze misbruiken hun positie voor persoonlijk gewin terwijl ze zouden moeten waken over de gemeenschap en integriteit zouden moeten uitdragen. Niet te vergeten: het aantal schanddaden neemt elk jaar toe.
Deze gunstige misdaadcijfers zijn tot stand gekomen dankzij een grootschalig onderzoek van RTL Nieuws, waarbij alle meldingen van integriteitsschendingen van de afgelopen drie jaar bij alle Nederlandse gemeenten zijn opgevraagd. Het vertrouwen van de burger wordt daarmee niet bepaald gestreeld. De overheid, die van burgers verlangt de regels te volgen, blijkt zelf niet altijd even rein in de leer.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS staan we pal voor onze tradities, voor onze waarden, en voor ons volk. En we strijden voor een land waarin linkse engnekken ontmaskerd worden en hun invloed verliezen. Steun jij dit doel? Help ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons radicaal-links, de globalisten en de Wokies elke dag weer aan te pakken!
Het is altijd hetzelfde liedje: bij elke nieuwe schandaal roepen de experts 'dat ieder schandaal er één te veel is', terwijl de koekjes van eigen deeg zich blijven opstapelen. Het is duidelijk dat de ambtelijke molen van de gemeenten nog verder geïnfecteerd is dan gedacht. Dus terwijl onze ambtenaren fluitend naar hun gesubsidieerde staking togen, knaagt hun wangedrag aan de wortels van onze democratie en integriteit.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten