shutterstock 1327318049

Schizofrene TBS-klant Mouloud M. al weken spoorloos: "Dringend medicatie nodig"

Binnenlandfeb 21 , 17:00
De politie heeft een foto verspreid van de TBS'er die twee weken geleden uit Enschede ontsnapte. Mouloud M. vormt een ernstig gevaar voor de samenleving. Er wordt met man en macht naar hem gezocht, ook omdat hij dringend medicatie nodig heeft vanwege psychotisch gedrag. Zijn advocaat heeft eveneens geen flauw idee waar hij uithangt. Lekker bezig weer jongens!
De TBS-patiënt is gehuisvest in de Van Mesdag-kliniek in Groningen, nadat hij in 2017 werd overgeplaatst vanuit een Duits psychiatrisch ziekenhuis. De man heeft aardig wat op zijn kerfstok; zo is hij verantwoordelijk voor meerdere pogingen tot doodslag, bedreigingen, vernielingen en zwartrijden. Daar komt nog eens bij dat hij schizofreen is en een cannabisverslaving heeft. What can possibly go wrong?
Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is momenteel met man en macht op zoek naar Mezlay. Hij werd voor het laatst gezien op 7 februari in de buurt van het Sterrebos in Groningen. Gisteravond maakte de schizofrene TBS-klant zijn debuut in het tv-programma Opsporing Verzocht. De politie heeft verschillende tips binnengekregen naar aanleiding van de uitzending maar hebben tot dusver nog niet tot de aanhouding van M. geleid.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS lopen we niet weg voor dit soort controversiële onderwerpen. Andere media wél. Daarom is het van het grootste belang dat wij dit werk blijven doen. Elke dag weer. Vind jij dat ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons dit soort onderwerpen wél te behandelen!
Het opsporingsbericht van de politie luidt: Mouloud Mezlay is een man met een licht getinte huidskleur, is ongeveer 1.90 m lang, heeft kort donker opgeschoren haar, donkere wenkbrauwen, grote donkere bruine ogen, snor en baardgroei, tenger postuur, en is gekleed in een donkerblauwe gewatteerde jas, een donkerblauwe spijkerbroek en zwarte schoenen. Hij had geen geld of een telefoon bij zich.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten