Slachtoffer van steekpartij op klaarlichte dag op Korte Lijnbaan aan verwondingen overleden

Slachtoffer van steekpartij op klaarlichte dag op Korte Lijnbaan aan verwondingen overleden

Een 22-jarige man uit Helmond is overleden aan zijn verwondingen nadat hij woensdagmiddag werd neergestoken op de Korte Lijnbaan in Rotterdam. De steekpartij vond plaats rond 13:00 uur ter hoogte van de McDonald's. Het slachtoffer werd ter plekke gereanimeerd en met spoed naar het ziekenhuis gebracht. Woensdagavond overleed hij aan zijn verwondingen. In Rotterdam lijkt een trend te zijn ingezet dat gewelddelicten ook op klaarlichte dag plaatsvinden.

De politie heeft volgens RTV Rijnmond een 19-jarige verdachte uit Spijkenisse opgepakt in verband met de steekpartij. Meerdere getuigen zagen de steekpartij gebeuren. Een getuige die anoniem wil blijven, vertelt hoe hij voor de steekpartij een groep jongeren voor de McDonald's zag staan, waarbij sommigen van hen een bivakmuts droegen. Er ontstond ruzie binnen de groep, waarbij één van hen een mes trok. Het slachtoffer vluchtte de McDonald's in. De dader rende weg richting de Lijnbaan, om daarna het steegje ter hoogte van de Jamin in te gaan. Kort daarna kon hij in de omgeving worden opgepakt.

Het is nog onduidelijk wat de aanleiding voor de steekpartij was. De politie heeft inmiddels met meerdere getuigen gesproken en camerabeelden opgevraagd. De zaak wordt verder onderzocht.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De steekpartij heeft veel impact gehad op omstanders en het winkelend publiek op de drukke winkelstraat. De gemeente Rotterdam heeft in een reactie laten weten geschokt te zijn door het incident en leeft mee met de nabestaanden van het slachtoffer.

DDS heeft aan Leefbaar Rotterdam en FVD Rotterdam gevraagd wat er moet gebeuren om deze golf van geweld te keren.

Ingrid Coenradie (LR): Deze steekpartij laat zien dat er extra ingezet moet worden op preventief fouilleren

''Wat er gisteren op de Korte Lijnbaan is gebeurd is niet in woorden te bevatten. Op klaarlichte dag, tussen winkelende mensen en mensen die voor hun lunch even wat te eten gingen halen, is er iemand overleden aan zijn verwondingen. Ongelofelijk dat dit zo kan! Rotterdammers moeten gewoon veilig over straat kunnen lopen en zich geen zorgen moeten maken om dit soort gebeurtenissen. Helaas worden we vaak geconfronteerd met deze werkelijkheid en daarom moet er omdat dat er al veel gebeurd, nog een stapje bij. Wij denken dat er extra ingezet moet worden op preventief fouilleren. Hiermee halen we namelijk ontelbaar veel wapens van straat en daarmee kunnen we in ieder geval een deel van dit geweld stoppen. Nu hebben agenten niet de complete vrijheid om iedereen te fouilleren met de ervaring en kennis die zij hebben. Wat ons betreft moeten zij de vrijheid hebben om dit wel te doen. Zo halen we meer wapens van straat en worden dit soort incidenten, weer incidenten en geen gewone situatie.'' zegt Leefbaar Rotterdam raadslid Ingrid Coenradie.

FVD Rotterdam gaat schriftelijke vragen stellen aan het college van B&W

''Er moet meer aandacht worden besteed aan de aanpak van het toenemende geweld in Rotterdam, met name na de tragische steekpartij die zich voordeed in een drukbezocht winkelgebied en helaas het leven heeft gekost van een 22-jarige man uit Helmond. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden. Hoewel de burgemeester heeft aangegeven dat hier aandacht aan wordt besteed, vindt Forum voor Democratie dat er extra maatregelen nodig zijn om deze situatie aan te pakken. Het geven van voorlichting alleen is niet voldoende,'' reageert FVD Rotterdam fractievoorzitter Ardi Oostdijk.

Oostdijk vervolgt zijn verhaal; ''Forum voor Democratie zal schriftelijke vragen stellen aan het college van burgemeester & wethouders om te kijken welke maatregelen reeds zijn genomen om deze bizarre geweldsexplosie in Rotterdam in te dammen en welke maatregelen het college voorts nog gaat nemen. Als de beantwoording van de schriftelijke vragen onvoldoende blijkt, zal Forum voor Democratie dit agenderen voor een regulier debat in de gemeenteraad.''

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties