Antwerpse school De Notelaar transformeert paasontbijt naar inclusieve iftar om islamisten te plezieren

Antwerpse school De Notelaar transformeert paasontbijt naar inclusieve iftar om islamisten te plezieren

Onze zuiderburen hebben hun eerste ramadan rel van dit jaar te pakken. Op de school De Notelaar, in Wijnegem, nabij Antwerpen is commotie ontstaan na de afgelasting van een paasontbijt in enkele klassen. Sommige ouders en grootouders hebben hun ongenoegen geuit over de beslissing van de directie om het ontbijt af te blazen.

Er werd gesuggereerd dat de directie was gezwicht voor de druk van moslimouders. De directie van De Notelaar ontkent echter dat dit het geval is en zegt dat zij zelf tot het inzicht zijn gekomen dat het samen ontbijten niet de meest aangewezen activiteit is om de leerlingen te verbinden.

Naar aanleiding van de commotie heeft de leiding van De Notelaar haar excuses aangeboden aan de gekwetste ouders van moslimkinderen en hen laten weten dat zij niet op de hoogte waren van het feit dat de ramadan aan de gang was. Om de inclusiviteit en verbinding te bevorderen, is het paasontbijt omgevormd tot een vrolijke inclusieve iftar.

Het is triest dat De Notelaar onder het mom van dat het natuurlijk belangrijk is om als school een inclusieve omgeving te creëren waar alle leerlingen zich welkom voelen en zichzelf kunnen zijn toegeeft aan de intolerantie van islamisten. Het was nooit de bedoeling om iemand te kwetsen of uit te sluiten. Alleen islamisten plaatsen zich graag in deze slachtofferrol. Hiet is daarom een schande dat de school haar excuses heeft aangeboden aan de betrokken ouders en heeft besloten om het paasontbijt om te vormen tot een iftar, zodat alle leerlingen zogenaamd kunnen genieten ''van een leuke en verbindende activiteit." De islam van islamisten staat niet voor voorverbinding maar voor onderwerping. Zoals Vlaams parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) terecht stelt dit is weer een voorbeeld van islamisering in onze samenleving.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

De beslissing van De Notelaar heeft gemengde reacties uitgelokt bij de ouders en grootouders van de leerlingen. Sommigen vinden het een positieve stap in de richting van inclusiviteit, terwijl anderen het jammer vinden dat de traditie van het paasontbijt verloren is gegaan. Sam van Rooy verwoord het perfect hoe kun je elkaar respecteren als je geen zelfrespect hebt. Wij westerlingen wapperen te snel met de witte vlag en capituleren daarom voor de intolerantie van het islamisme.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties