20231215 082832 002

Statushouders in NH hotel Zoetermeer: ''Zoetermeerders zijn tweederangs burgers!''

Binnenlanddec 15 2023, 13:00
In Zoetermeer wordt weer eens pijnlijk duidelijk wat er mis is met het huidige asielbeleid van Nederland. Staatssecretaris Van der Burg (VVD) blijft weigeren om een asielstop in te voeren, met als gevolg dat de AZC's overstromen en nu, in een wanhopige poging om het probleem op te lossen, worden statushouders ondergebracht in het plaatselijke NH Hotel. Te gek voor woorden omdat dweilen met de kraan open niet werkt! Wat er nu in Zoetermeer gebeurt is een voorbode voor de rest van Nederland.
Marco van den Boomgaard, raadslid voor Forum voor Democratie in Zoetermeer, slaat de spijker op zijn kop met zijn verontwaardiging over deze gang van zaken. De gewone Zoetermeerse burger, die al jaren kampt met woningtekorten, wordt hiermee keihard in de steek gelaten. Denk aan de jongeren die 13 jaar moeten wachten op een woning, aan gescheiden stellen die tegen wil en dank onder één dak moeten leven, aan onze daklozen, en aan alle andere Nederlanders die achteraan moeten aansluiten in de rij voor een dak boven hun hoofd.
De situatie in Zoetermeer is een schrijnend voorbeeld van hoe de eigen inwoners als tweederangs burgers worden behandeld. En waarom? Om plaats te maken voor statushouders in een luxe hotel. Dit is niet alleen een klap in het gezicht van elke Zoetermeerder die worstelt met de huidige woningmarkt, het is ook een teken van een dieperliggend probleem in ons asielbeleid.
Het is hoog tijd dat de politiek wakker wordt en inziet dat deze aanpak niet alleen onrechtvaardig is, maar ook onhoudbaar. De prioriteit zou moeten liggen bij het welzijn van de eigen burgers, bij het zorgen voor voldoende en betaalbare woningen voor iedereen die hier al jaren zijn steentje bijdraagt.
Van den Boomgaards standpunt is duidelijk: dit is discriminatie tegen onze eigen mensen. En hij heeft gelijk. Het is tijd dat we opkomen voor de rechten van de Nederlandse burger, voor de mensen die al te lang genegeerd en aan de kant geschoven worden door een beleid dat meer oog heeft voor buitenstaanders dan voor de eigen bevolking. In Zoetermeer, en in heel Nederland, moeten we een duidelijk signaal afgeven: onze eigen mensen eerst
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten