yesilgoz

Stevige teksten van minister Yesilgöz (VVD) na opnieuw uitgebroken rellen door Marokkanen

Binnenlanddec 02 2022, 15:00
Het was weer raak gisteren, Marokko speelde tegen Canada en won uiteindelijk met 2-1. Daarmee is Marokko groepswinnaar en zorgde dat uiteraard weer voor de nodige opschudding in de grote steden. Iets wat bij Minister Yesilgöz slecht is gevallen. Ze spreekt dan ook harde woorden uit in het RTL ontbijtnieuws van vandaag.
Zo geeft de minister aan dat de relschoppers er “niet zomaar mee wegkomen”. Iets wat, aan de hand van bijvoorbeeld camerabeelden, ook later kan meewerken om mensen van hun bed te lichten. De vraag is maar hoeveel indruk dit maakt bij de relschoppers die afgelopen avond huisgehouden hebben in onder andere Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Zolang deze mensen weer met een paar uurtjes schoffelen wegkomen, zal deze situatie niet snel veranderen en is het maar te hopen dat Marokko er heel snel uit vliegt. In Amsterdam zijn gisteravond negen mensen opgepakt vanwege het gooien van vuurwerk naar de politie. In Den Haag waren dit er zes waarbij ook één agent gewond raakte.
Ondanks de aanhoudingen is het maar de vraag of de harde woorden van minister Yesilgöz ook tot uitvoering komen en wat voor impact dit gaat hebben wanneer Marokko op 6 december speelt tegen Spanje voor een plaats bij de laatste 8.
Yesilgöz spreekt er schande van, en noemt het beschamend. “Ik vind het een schande voor de echte supporters die het op een leuke manier willen vieren. Ik vind het zonde voor de sport maar ik vind het vooral zonde voor de steden waar het zo mis is gegaan, waar de boel vernield is, de politie belaagd. Ik heb er geen woorden voor.” Aldus de minister.
Er zullen volgens de minister dus nog meer aanhoudingen volgen wanneer de camerabeelden zijn onderzocht. Wij zijn vooral heel erg benieuwd met wat voor fopstraf en foei gesprek deze relschoppers weer weg zullen komen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten