2022 12 02 2

Na ophef toch geen Meet and Greet met Mark of Sophie voor € 7500,-

Politiekdec 02 2022, 14:00
Er is gisteren veel tumult ontstaan op Twitter. Toen werd bij het grote publiek bekend dat VVD leden een Meet and Greet konden kopen met Mark Rutte of Sophie Hermans voor maar liefst 7500,- euro. Door de lawine aan kritiek werd deze actie snel de nek omgedraaid maar het kwaad was al geschied.
De VVD hoopt in januari 75 jaar te worden. De VVD voert net als FVD permanent campagne daardoor zijn zij goed zichtbaar in alle media. Dit kost natuurlijk veel geld. Daarom had leden- en fondsenwerving het lumineuze idee om een Meet & Greet met Mark Rutte of Sophie Hermans te organiseren. Zo kon de partijkas namelijk weer snel worden gevuld. Je weet immers maar nooit wanneer er weer Tweede Kamerverkiezingen zijn. Zo'n Meet and Greet kost je als lid dan wel 7500 euro. Hierdoor ontstaat er wel de indruk dat er gewone leden en platinum leden zijn. Zo'n fiks bedrag is in crisistijd veel geld. Toen was de ophef dus geboren. Het hoofdbestuur van de VVD wist niet hoe snel zij deze actie de nek om moesten draaien. Helaas was het zaadje toen al geplant.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Het wordt nog grappiger als je leest dat VVD leden weten te melden dat je voor het evenement waar Rutte en Hermans acte de présence geven € 30,- entree moet betalen. De meest gehoorde reactie online was dan ook: ''Al kreeg ik 75.000 euro, dan wilde ik nog geen 'meet & greet' met jou (Red. Sophie Hermans) of @MinPres (Red. premier Mark Rutte). Over de inhoud van de VVD cadeautas was ook een mooie tweet: ''Het VVD cadeautasje, met daarin: Een doosje leugens; Een pakketje gebakken lucht; Een flesje loze beloftes en niet te vergeten; Snoepjes die ervoor zorgt dat je actieve herinneringen zullen verdwijnen en als KLAP op de vuurpijl (en in het gezicht) het huisblad: Verdwenen Memo's.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten