shutterstock 427172926

Treinverkeer ligt plat in het noorden: 'grote storing'

Binnenlandmrt 14 2023, 11:30
Door een grote storing bij een treinverkeersleidingspost in Zwolle ligt het treinverkeer in het noorden op z'n gat. Vanaf 10:00 uur rijden er geen treinen meer rond Zwolle. Hoelang het duurt tot alles weer hersteld is, is voorlopig onduidelijk.
De laatste jaren worden automobilisten steeds vaker opgeroepen de auto te laten staan en in plaats daarvan met het openbaar vervoer naar het werk te komen. Met name de trein zou een goed alternatief zijn. 'Dit vanwege het klimaat,' is de uitleg.
De storing van vandaag rond Zwolle zal veel mensen eraan herinneren waarom ze toch liever met de auto gaan. De post in kwestie gaat namelijk niet alleen over de regio Zwolle, maar ook over een groot deel van het noorden én oosten van het land. Oh, en de mensen die nu vastzitten in de trein kunnen daar nog niet uitgehaald worden.
Dat bericht Nu.nl. De website baseert zich op informatie van ProRail. Volgens Nu.nl zijn er lezers die hebben laten weten "dat ze al twee uur in een trein bij Zwolle zitten." Ze kunnen geen kant op. De trein gaat niet terug, de trein gaat niet vooruit. En zelfs de deuren worden niet opengedaan om de mensen eruit te leiden en naar bussen te brengen.
In het verleden hebben met name linkse politici reizen met de trein vaak aangeprezen als 'schoon voor de natuur' en 'betrouwbaar.' Enkele citaten:
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
  1. "Treinen zijn de ruggengraat van ons openbaar vervoer. Ze zijn snel, betrouwbaar en milieuvriendelijk. Als we de treininfrastructuur blijven uitbreiden en moderniseren, kunnen we duurzame mobiliteit voor iedereen mogelijk maken." - Kajsa Ollongren (D66, nu minister van Defensie). Uitspraak gedaan in 2021.
  2. "De trein is de meest duurzame manier van reizen. Het is goed voor het milieu en helpt files te verminderen. Door te investeren in de treininfrastructuur maken we reizen met de trein nog aantrekkelijker en gemakkelijker voor iedereen." - Cora van Nieuwenhuizen, voormalig Nederlands minister van Infrastructuur en Waterstaat. Uitspraak gedaan in 2020.
  3. "De trein is een duurzame en betrouwbare manier van reizen. Het is een belangrijk onderdeel van ons openbaar vervoer en speelt een cruciale rol in het verminderen van de CO2-uitstoot. Door te blijven investeren in de treininfrastructuur zorgen we voor een betere toekomst voor ons allemaal." - Jesse Klaver, fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer. Uitspraak gedaan in 2020.
  4. "De trein is een symbool van verbinding en mobiliteit. Het biedt mensen de mogelijkheid om te reizen en de wereld om hen heen te ontdekken. Door te investeren in de treininfrastructuur creëren we meer kansen voor mensen om te werken, te studeren en te ontspannen." Rob Jetten (nu minister van Klimaat, toen Kamerlid voor D66). Uitspraak gedaan in 2019.
  5. "De trein is een essentieel onderdeel van ons openbaar vervoer. Het biedt een duurzame en betrouwbare manier van reizen. We moeten blijven investeren in de treininfrastructuur om ervoor te zorgen dat mensen veilig en comfortabel kunnen reizen." Stientje van Veldhoven (D66). Uitspraak gedaan in 2019.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten