shutterstock 1616185951

Jan Paternotte (D66): 'Wouter Koolmees geschikt voor NS-directeur omdat zijn vader monteur was'

Politiekokt 11 2022, 10:28
Hilarischer dan dit wordt het niet. D66-fractieleider Jan Paternotte laat weten op Twitter dat hij de benoeming van partijgenoot Wouter Koolmees tot directeur van de NS van harte steunt. Want, stelt hij, Koolmees is echt uitermate geschikt voor deze baan. Waarom? Nou, zijn vader was monteur. Dus ja.
Je zou denken dat het een grap is, dat ik dit verzin om Paternotte zwart (ik bedoel: gekleurd! Excuus!) te maken. Maar nee. Het is echt waar. Paternotte komt echt met dit 'argument' op de proppen om deze Wij Van WC Eend-benoeming te rechtvaardigen.
"Econoom, stapelaar, wettenbouwer, politieke bruggenbouwer, rots in de branding, zoon van een monteur bij het Rotterdamse ov-bedrijf RET: de NS had in deze roerige tijd niet beter kunnen kiezen dan Wouter Koolmees," aldus Paternotte. "Van harte met deze klus en heel veel succes!"
De NS is een enorm groot bedrijf. Eén van de grootste en belangrijkste bedrijven van Nederland, zelfs. Dan vraag je je natuurlijk af: wat is zijn achtergrond, behalve de achterlijke zaken genoemd door Paternotte. Nou, hier komt het via Wikipedia:

Koolmees begon zijn schoolloopbaan op het IJsselcollege in Capelle aan den IJssel. Daarna studeerde hij sociale en institutionele economie aan de Universiteit van Utrecht, deze studie rondde hij in 2001 af. Hierna was hij tot 2003 werkzaam als onderzoeker bij het Nederlands Economisch Instituut.[1] Daarna maakte de D66'er de overstap naar het ministerie van Financiën waar hij van 2003 tot 2007 werkte als ambtenaar Algemene Financiële en Economische Politiek en van 2007 tot 2009 als ambtenaar Inspectie der rijksfinanciën. De laatste anderhalf jaar, tot juni 2010, was Koolmees hoofd begrotingsbeleid.

In 2010 kwam hij vervolgens in de Tweede Kamer. In 2017 werd hij bewindspersoon (minister).
Met andere woorden, deze man heeft nog nooit een bedrijf geleid of zelfs maar een voor een groot bedrijf gewerkt. Hij heeft niet eens een eigen onderneming gehad en daar iets van geprobeerd te maken (al dan niet succesvol). Meneer is een ambtenaar en politicus. Dat is zijn héle achtergrond... en dat is waarom die idioot van een Paternotte zich geroepen voelt de baan van Koolmees' vader erbij te halen. Want die werkte als monteur aan bussen en trams ofzo.
(Artikel gaat verder onder de oproep ons te steunen in deze barre tijden)
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis, de energiecrisis, de inflatiecrisis ´én de koopkrachtcrisis heeft DDS het ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
De reden dat Koolmees deze baan gekregen heeft is dat hij lid is van D66. De reden dat Paternotte de benoeming toejuicht is dat hij lid is van D66. Het is niets meer of minder dan politieke incest.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten