Filmpje! Geert Wilders fileert Mark Rutte: 'Natte vaatdoek, als jij het niet kan doen, doe ik het wel!'

Politiekmrt 14 2023, 12:07
Tijdens het debat gisteravond tussen een select aantal partijleiders gisteravond pakte Geert Wilders premier Mark Rutte hard aan. Want, zei Wilders, als Rutte niet in staat is om 'nee' te zeggen in Brussel, dan moet hij - "natte vaatdoek" die hij is - maar aan de kant gaan staan zodat Wilders het kan overnemen.
"Grenzen dicht vergelijkbaar met de Verenigde Staten en Canada," zei Wilders over zijn toekomstig immigratiebeleid. "[Daar] is veel handel, mensen hoeven niet te wachten, en dat is wat we moeten doen."
"Alleen," ging Wilders verder over Rutte, "u doet dat niet omdat u bang bent dat het niet mag van Brussel omdat er weer een richtlijn is die zich ertegen verzet. Ik zeg u: we hebben in Europa nodig iemand nodig die met de vuist op tafel slaat. Die zegt: 'Brussel, we hebben een probleem in Nederland en we gaan het op ónze manier doen."
"U gedraagt zich als een natte vaatdoek in Europa," bulderde Wilders daarop. "Dat hebben we niet nodig. We hebben iemand nodig die met de vuist op tafel slaat. Als u dat niet kan, dan moet u gaan: Dan doe ik het wel."
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Wilders' aanval komt voort uit frustratie over het feit dat onder leiding van Mark Rutte, die nu al dertien jaar premier is, de immigratiecijfers hoger dan ooit zijn. In 2022 alleen al kwamen er 401.351 personen naar Nederland. Een jaar ervoor waren dat er 252.528. Veel réchtse kiezers vinden dat voor een land als Nederland totaal onacceptabel. De VVD officieel ook. Maar toch gebeurt het ieder jaar opnieuw sinds Rutte premier is - en het wordt eigenlijk alleen maar erger.
Abonneer je op mijn Substack-nieuwsbrief en ontvang extra artikelen, columns, video's én podcasts. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten