Pim Fortuyn beeld van Corry Ammerlaan van Niekerk DSC 0173

Vrouwen aan het roer bij Leefbaar Rotterdam: Erfgoed van Fortuyn op de proef gesteld

Binnenlandaug 10 2023, 9:10
Het zou je maar overkomen. Je hebt een partij met de robuuste waarden van Leefbaar Rotterdam, opgericht door niemand minder dan de legendarische Pim Fortuyn. En wat zien we nu? Twee vrouwen, Vanessa Bruin en Ingrid Coenradie, nemen de teugels over schrijft het AD. Beiden nog maar een jaartje raadslid, maar blijkbaar nu al klaar om de grootste fractie van Rotterdam te leiden. Waar is dat stevige, onverzettelijke geluid van Fortuyn gebleven?
Leefbaar Rotterdam heeft sinds de oprichting in 2002 uitsluitend mannelijke zwaargewichten als fractievoorzitters gekend. Grote namen als Pim Fortuyn, Ronald Sørensen, Marco Pastors, Joost Eerdmans en Robert Simons hebben de fundamenten van de partij gevormd. Maar deze recente verschuiving naar een vrouwelijk duo aan de top voelt als een knieval voor het moderne 'woke'-feminisme.
Je zou je bijna afvragen wat Pim Fortuyn hier zelf van gevonden zou hebben. De man die zo scherpzinnig en ongezouten zijn mening gaf. Zou hij niet met een schuin oog naar deze ontwikkeling hebben gekeken? Het voelt bijna alsof zijn legendarische uitspraak "Ga lekker naar huis, koken, veel beter" profetischer was dan we dachten.
Maar wat heeft deze verschuiving eigenlijk veroorzaakt? Is het de invloed van JA21 die Leefbaar Rotterdam heeft verzacht? Of is de VVD in Rotterdam gewoonweg rechtser geworden, waardoor Leefbaar Rotterdam gedwongen werd een stap terug te doen? Het lijkt wel alsof Leefbaar Rotterdam zijn oorspronkelijke, stevige geluid heeft verloren en zich nu laat leiden door de winden van politieke correctheid.
Het is ook teleurstellend om te zien dat deze vrouwen misschien niet de 'sterke' types zijn die de partij nu nodig heeft. Waar zijn de vrouwen van het kaliber Mona Keijzer of Tanya Hoogwerf, die met vastberadenheid en duidelijkheid de partij weer op het juiste spoor kunnen krijgen?
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Het is duidelijk: Leefbaar Rotterdam bevindt zich op een kruispunt. De keuze voor Bruin en Coenradie als leiders zal ongetwijfeld gevolgen hebben voor de koers en identiteit van de partij. De vraag is nu of zij het erfgoed van Fortuyn kunnen voortzetten en beschermen, of dat we getuige zijn van het begin van het einde van het robuuste en uitgesproken geluid waar Leefbaar Rotterdam ooit voor stond.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten