michaelvdgalien a very skinny and sickly looking woman is sitti 0999d77a 1180 47c4 836d 0635fc51c080

WEF 2030-propaganda in actie: "Week zonder vlees en zuivel, deze vrouwen werden heel gezond!"

Binnenlandmrt 02 , 12:00
Terwijl Nederland zich opmaakt voor de zoveelste 'Week zonder Vlees en Zuivel', neemt RTL Nieuws het voortouw in wat alleen maar omschreven kan worden als een flagrante promotiecampagne voor veganisme. Verpakt als een onschuldig lifestyle-stuk, presenteert RTL drie zelfverklaarde vegans die de wereld willen overtuigen van hun zogenaamd superieure dieetkeuze. Wat volgt, is een eenzijdige lofzang op het veganistische leven, die weinig ruimte laat voor kritische kanttekeningen.
De geïnterviewden – Denise, Daphne en Anouk – delen hun persoonlijke bekeringsverhalen tot het veganisme, compleet met de gebruikelijke clichés over dierenwelzijn en milieu. Hun anekdotische bewijs wordt gepresenteerd als harde feiten, terwijl de uitdagingen van een veganistisch dieet – zoals het risico op voedingstekorten – worden weggewuifd met een simpele verwijzing naar supplementen. Het advies van het Voedingscentrum, dat veganisme plotsklaps als de gezondheidsgoeroe van de 21e eeuw positioneert, negeert gemakshalve de complexiteit van menselijke voedingsbehoeften.
Wat RTL Nieuws hier doet, is niets minder dan het verspreiden van veganistische propaganda. Door selectief te winkelen in de meningen en wetenschappelijke studies die het veganisme ondersteunen, en tegengestelde bewijzen te negeren, ondermijnt de omroep zijn journalistieke integriteit. De suggestie dat veganisme een panacee is voor alle moderne kwalen is niet alleen misleidend, maar ook gevaarlijk. Het voedt het polariserende debat over voeding en levensstijlkeuzes, waarbij weinig ruimte overblijft voor nuance of persoonlijke vrijheid.
Bovendien illustreert dit artikel de groeiende trend van media die zich mengen in de persoonlijke keuzes van mensen, door een dieet te promoten dat in werkelijkheid niet voor iedereen geschikt is. Het verheerlijken van veganisme als de ultieme oplossing voor zowel gezondheids- als milieuproblemen negeert de complexiteit van deze vraagstukken en de diversiteit van menselijke behoeften.
Natuurlijk is het wel logisch dat RTL dit doet. Al die grote bedrijven gaan immers helemaal akkoord met de knettergekke WEF-plannen van de elites. Sterker nog, het bestuur van RTL is zelf lid van die WEF-elite. Boeren moeten weg, moeten vernietigd worden, zeker als ze vee houden. Mensen moeten overstappen op plantaardig voedsel én op voedsel dat geproduceerd is - imitatievlees, bijvoorbeeld. 
Het is prima dat er vegans zijn. More power to them. Maar wat ziek is, is dat de media ons onderwerpen aan extreme propaganda.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten