Wob-documenten: 'DENKTANK'/Staat overwogen trollen in te zetten in coronapropaganda

Wob-documenten: 'DENKTANK'/Staat overwogen trollen in te zetten in coronapropaganda

Uit documenten die zijn vrijgegeven na Wob-verzoeken blijkt dat de bovenonsgestelden heel wat ideeën hadden om 'het debat' te beïnvloeden tijdens 'de coronacrisis.' Zo werd er onder meer hardop gesproken - door zogenaamde 'denktankers' - over het inzetten van online trollen. Oh, en over het opzetten van coproducties met onder meer Nu.nl. Want, tja, all is fair in love and war.

De bekende Wob-Twitteraars Cees Cees en Daniël van der Tuin laten weten dat er weer meer informatie is vrijgegeven over de handel en wandel van 'experts', de media, én de overheid tijdens de zogenaamde coronacrisis. Ook nu weer geldt dat wat we zien het daglicht eigenlijk niet kan verdragen.

De 'denktank' Desinformatie van het Rijk overwoog in november 2020 namelijk om zogenaamde avatars in te gaan zetten op sociale media. Die avatars zouden dan gebruikt kunnen worden om discussies op sociale media te sturen en natuurlijk om critici te ondermijnen, aldus Van der Tuin.

Met andere woorden: 'avatars' zijn wat normale mensen ook wel 'trollen' noemen. Of 'nepaccounts.'

Daarnaast werd er intern gesproken over mogelijke "coproducties" (LOL) met websites als Nu.nl. Dan kon het gaan over hoe je de kerstdagen nog een beetje leuk kon doorkomen omringd door "anti-familie." Dat betekent dus: familie die kritisch was over het hele coronacrisisverhaal van de bovenonsgestelden. Let wel, dit soort artikelen hebben we inderdaad (veelvuldig) voorbij zien komen. De vraag is dan: was dit in samenwerking met de staat?

Wat je hier ziet is dat de overheid - samen met 'academici,' 'experts,' en het mediakartel - feitelijk gewoon een soort van (geheime) oorlog voert tegen de eigen bevolking. Dit soort psy-ops (psychologische operaties) werden in het verleden ingezet tegen vijandelijke mogendheden - of eigenlijk, de bevolkingen daarvan, die natuurlijk net zo onschuldig waren als wij, en die ook helemaal niets te maken hadden met de 'oorlogen' die hun bovenhungestelden uitvochten met ónze bovenonsgestelden. Maar nu is de eigen volk er het doelwit van.

We leven in enge, doodenge tijden. En vooral ook: in regelrecht fascistische tijden. Want hoe anders noem je het als Big Media, Big Academics en Big Government zo met elkaar samenwerken om de bevolking een loer te draaien eronder te houden?

Volg mij op Twitter.

Lees meer over:
Corona Coronacrisis Nu.nl

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties