Schok! Peiling: PVV is nu GROTER dan de VVD

Schok! Peiling: PVV is nu GROTER dan de VVD

It's happening. Voor het eerst in zo lang als ik me kan herinneren is de PVV virtueel de grootste partij van het land. Als er nu verkiezingen waren zouden Geert Wilders en de zijnen uitkomen op 21 zetels. Dat zou er dan eentje meer zijn dan het aantal van de VVD: Mark Rutte en Sophie 'tassendrager' Hermans moeten genoegen nemen met 20.

Het zijn buitengewoon interessant tijden in de politiek. De VVD - en de hele regeringscoalitie met haar - namelijk totaal in elkaar gestort. Volgens Maurice de Hond komt de VVD nu virtueel uit op 20 zetels. Dat zijn er niet alleen 14 minder dan bij de verkiezingen van vorig jaar, maar het is ook nog eens 1 virtuele zetel minder dan de huidige score van de PVV. Die heeft er in een maand tijd namelijk maar liefst 3 virtuele zetels bijgehaald. Het gevolg: de PVV staat op 21 zetels...

En is daarmee de grootste van het land.

Schok! Peiling: PVV is nu GROTER dan de VVD

De tweede partij van de coalitie is natuurlijk D66. Dat is ook zo in de peiling. Maar het verschil is dat die partij gehalveerd is en nog maar de vijfde partij van het land is. Gedeeld vijfde, zelfs, want GroenLinks heeft D66 bijgehaald.

De derde partij van de coalitie is het CDA. Nou ja, wás het CDA. Want het CDA is echt in fase "game over" beland. Die partij kreeg bij de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 nog 15 zetels. Als er nu verkiezingen waren zouden de nepchristendemocraten genoegen moeten nemen met 5 zetels. Onder Wopke Hoekstra's 'bezielende' (LOL) leiding houdt het CDA dus nog maar 33% (eenderde) van de zetels die ze eerder bemachtigden. En dát was al een lamlendige score voor die partij!

Wat misschien nóg wel meer zegt is dat het CDA daarmee voor het eerst virtueel kleiner is dan 'het kleine christelijke zusje.' De ChristenUnie staat namelijk op zes virtuele zetels (zoals altijd eigenlijk).

Met andere woorden, de PVV is nu groter dan de VVD, en de CU is groter dan het CDA.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken.

Man oh man, het kan verkeren zeg. Als je dit twintig of zelfs maar tien jaar geleden had voorspeld was je uitgelachen - of, als je een paar weddenschappen was aangegaan, nou, dan was je nu heel rijk geweest. Oké, ja, in het verleden is de PVV volgens mij ook virtueel een paar keer groter geweest dan de VVD, maar nu is de energie écht anders... en je moet het nu combineren met de algehele ineenstorting van het partijkartel. Van D66, VVD, CDA, en natuurlijk ook nog van de PvdA. Het is écht een andere situatie; een situatie die voor de VVD pikza

Als er iets als 'democratie' was in Nederland zou dit officieel de val van het kabinet zijn. Nu moeten we hopen dat dit soort peilingen volgend jaar en bij de verkiezingen daarna inderdaad daartoe leiden - zodat de gewone Nederlander weer baas wordt in eigen land.

Volg mij op Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties