2774063691 f6b89bf415 c

Zwembaden in Zeeland bevrijd van overlastgevende ''Belgische'' bezoekers

Binnenlandaug 02 2023, 14:00
Een vreugdevol bericht uit Zeeland: de stevige vuist tegen terroriserende zwembadbezoekers uit België lijkt zijn vruchten af te werpen. Sinds enkele weken hanteert de regio een strikt toelatingsbeleid, waarbij alleen burgers uit de regio welkom zijn in de Zeeuwse zwembaden. Het resultaat is opmerkelijk - overlast veroorzakende ''Belgen'' zijn nauwelijks nog te zien. Na jaren van ellende en talloze maatregelen lijkt dit het langverwachte ei van Columbus te zijn. Ga er maar vanuit dat de overlastgevende jongeren niet Jacques, François of Herman heten eerder Achmed, Ali en Mohammed. De kansenparels van onze Zuiderburen. 
Statenlid Martin Bos van FVD Zeeland draait daar ook niet omheen en hij zegt exclusief tegen DDS: ''In de berichtgeving in de reguliere media over de overlast in Zeeuws-Vlaamse zwembaden lezen we dat de overlastgevers Belgen en Vlamingen zijn. Soms schrijft men over jongeren. Maar wie zijn nu de overlastgevers? Belgen, Vlamingen, jongeren of "jongeren"? Ik denk dat iedereen het antwoord wel weet. Het probleem niet bij naam benoemen, helpt niet. Wat duidelijk wel blijkt te helpen, is het weren van deze overlastgevers en dat zouden we op meer plaatsen moeten doen.''
De opluchting en vreugde onder zwembadbezoekers is voelbaar. Bezoekers van De Vliegende Vaart in Terneuzen weten maar al te goed hoe snel het uit de hand kan lopen wanneer terroriserende groepen jongeren het zwemplezier verpesten. Een getuige, Roos, deelt haar blijdschap in de Telegraaf dat deze narigheid nu tot het verleden lijkt te behoren. Het zwembad is weer een plek van ontspanning en plezier, zoals het hoort te zijn.
Het stevige toelatingsbeleid heeft zijn doel bereikt door overlastgevers buiten de deur te houden. Het is duidelijk dat deze maatregel een positieve impact heeft gehad op de sfeer in de zwembaden. Zwembadterreur lijkt te worden teruggedrongen en het zwemplezier van alle bezoekers wordt weer gewaarborgd.
Deze overwinning roept de vraag op of andere regio's en landen dit voorbeeld kunnen volgen om soortgelijke problemen aan te pakken. Het is een prachtig voorbeeld van hoe doelgerichte maatregelen kunnen bijdragen aan een veilige en gastvrije omgeving voor alle zwembadbezoekers, ongeacht hun afkomst.
Het is belangrijk om niet alleen de symptomen te bestrijden, maar ook te kijken naar de bredere oorzaken van dergelijk gedrag. Samenwerking tussen landen en gemeenschappen is van essentieel belang om een duurzame oplossing te vinden voor dit soort uitdagingen.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS begrijpen we beter dan wie ook dat de Tweede Kamerverkiezingen 2023 van 22 november de belangrijkste verkiezingen ooit zijn! Wij vliegen er hard in! We ontmaskeren het partijkartel en verklaren Deugen en Woke de oorlog. Wij staan pal voor het échte Nederland en het échte nieuws. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig! Steun DDS via BackMe. Doneer! En help ons deze verkiezingscampagne hard in te gaan!
Het succes van Zeeland's aanpak moet worden gevierd en aangemoedigd. Het is een lichtpuntje in een tijd waarin veiligheid en respect voor elkaar belangrijker zijn dan ooit tevoren. Laten we hopen dat dit positieve nieuws andere gemeenschappen inspireert om op te staan tegen ongewenst gedrag en een sfeer van gastvrijheid en respect te creëren.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten