shutterstock 1188681577

Achtjarig Jemenitisch meisje sterft in tragische huwelijksnacht: Een gruwelijke realiteit voor te veel meisjes

Buitenlandfeb 04 2023, 11:30
Het is hartverscheurend en verwoestend om te horen dat in Jemen een achtjarig meisje is uitgehuwelijkt aan een veertiger uit Saoedi-Arabië. Wat nog hartverscheurender is, is dat het arme meisje de "huwelijksnacht" met haar "echtgenoot" niet overleefde. Ze stierf aan inwendige bloedingen, veroorzaakt door geslachtsgemeenschap met de echtgenoot.
Dit is een tragedie die nooit had mogen gebeuren. Helaas komt het in Jemen veel te vaak voor dat jonge meisjes worden uitgehuwelijkt aan volwassen mannen. Volgens UNICEF wordt één op de negen meisjes in Jemen uitgehuwelijkt voor de leeftijd van 15 jaar, en bijna de helft van alle Jemenitische meisjes wordt uitgehuwelijkt voor de leeftijd van 18 jaar. Dit is een schending van de mensenrechten, en iets waar onmiddellijk een einde aan moet komen.
Mensenrechtenorganisaties in Jemen strijden om kindhuwelijken te voorkomen door de minimumleeftijd voor huwelijken te verhogen naar 18 jaar. Dit wordt echter tegengewerkt door "islamitische politici" die vinden dat het acceptabel is om jonge meisjes uit te huwelijken. Sterker nog, zij beweren dat deze verschrikkelijke praktijk 'beschermd' wordt door de tradities van hun religie.
Geen enkel kind zou ooit de gruwel en tragedie van het uitgehuwelijkt worden aan een volwassene moeten meemaken. Je wil er niet eens bij nadenken hoe vreselijk dit meisje heeft geleden. Want dat ze dat heeft gedaan staat buiten kijf - en dan ook nog eens met medeweten en zelfs goedkeuring van haar stiefvader; een man die ze zou moeten kunnen vertrouwen met haar veiligheid.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
We kunnen alleen maar hopen - voor de veiligheid van alle jonge meisjes in Jemen - dat mensenrechtenactivisten deze strijd daar uiteindelijk winnen zodat het kindhuwelijk ein-de-lijk illegaal wordt gemaakt in dat land. Zolang dat niet gebeurt zullen we dit soort nieuws helaas vaker lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten