dh 10206 attje kuiken pvda

De onzin van Kuiken: het cynische spel van de PvdA met valse vete met de VVD voor de Provinciale Statenverkiezingen

Politiekfeb 04 2023, 12:30
Het is een trieste dag in de Nederlandse politiek als de leider van de PvdA opnieuw campagne voert voor de Provinciale Statenverkiezingen van maart dit jaar met een onzinnig verhaal over oppositie tegen de VVD. Het is vooral ironisch en boosmakend als je bedenkt dat de PvdA, samen met Groen Links, het kabinet-Rutte IV (bestaande uit VVD, D66, CDA en ChristenUnie) vanaf dag één actief gedoogd en dus gesteund heeft.
Het is een grap, mensen.
Attje Kuiken, leider van de PvdA en haar trawanten in Groen Links en de PvdA hebben schaamteloos gelogen tegen het publiek. Ze proberen ons nu zand in de ogen te strooien door te doen alsof ze bij de komende Provinciale Statenverkiezingen in maart 2023 tegen de VVD zijn.
Het is een toneelstukje. Een politieke truc. De waarheid is dat deze zogenaamde 'oppositie'-partijen het kabinet-Rutte IV van de VVD vanaf het begin actief hebben gedoogd en in feite gesteund. Met andere woorden, het 'grote debat' tussen de VVD en de PvdA is allemaal een act.
De tweet van Kuiken is puur theater: "Het wordt krap. PvdA en GroenLinks kunnen de grootste worden. De VVD verdeelt de samenleving en kiest voor bangmakerij en onzekerheid. Wij kiezen [een] andere koers van hoop en optimisme. Op naar een sociale en groene toekomst."
Het is ironisch en woedend dat deze partijen het publiek voorliegen en proberen te doen alsof er iets te kiezen valt tussen hen, terwijl de werkelijkheid is dat het overgrote deel van hun beleid hetzelfde is.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Mensen, trap niet in deze leugens. De Partij van de Arbeid en Groen Links vechten niet echt tegen de VVD. Ze spelen slechts een spelletje. Laat je niet misleiden door hun valse vete. Er is een partij (hallo!) die échte veranderingen wil, die ingaat tegen het heersende narratief, en die met een wezenlijk andere beleid komt. PvdA is die partij niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten