SCHOKKEND: Mensenhandelaren en uitbuiters structureel actief in grootste asielcentrum van het land

SCHOKKEND: Mensenhandelaren en uitbuiters structureel actief in grootste asielcentrum van het land

Het nieuws dat mensenhandelaren, uitbuiters en zelfs illegalen "structureel actief" zouden zijn in Gilze, in het asielzoekerscentrum aldaar, is zeer verontrustend. Dit centrum is een van de grootste asielcentra in Nederland en wat daar gebeurt kan het daglicht niet eens verdragen.

Omwonenden vertellen aan het Algemeen Dagblad dat er veel ongure types rond het asielzoekerscentrum hangen. Kappen op, auto's met verduisterde ramen. Soms stappen jonge mannen in of uit deze auto's, soms jonge vrouwen. Steeds weer verbergen ze hun gezicht voor toeschouwers.

Volgens Omar al-Khayyat, die van 2015 tot 2018 in het asielcentrum woonde, is het duidelijk wat er gebeurt: de asielzoekers worden stiekem aan het werk gezet. Hij stelt dat er naar verluidt "tientallen bewoners" zijn die moeten werken "voor soms 2 tot 3 euro per uur," "zes dagen per week, acht tot 10 uur per dag." Zo zijn er jonge meisjes van 15 of 16 jaar die op deze manier moeten werken, maar die vervolgens niet of nauwelijks betaald worden.

Maar het kan nog veel erger zijn. Want meisjes klagen tegen buitenstaanders dat ze doodsbang zijn, elke keer als ze in zo'n geblindeerd busje stappen. Niet zo gek. Volgens mensen in the know wordt de meisjes soms namelijk verteld dat het om schoonmaakwerk gaat... maar als ze dan aankomen bij het 'werk' dan blijkt het om prostitutie te gaan.

Dit is moderne slavernij en het is volstrekt onaanvaardbaar. Het is een schande dat deze kwetsbare mensen zo worden uitgebuit en het is onze plicht als samenleving om ervoor te zorgen dat dit stopt. Het is een schending van de mensenrechten en we moeten stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat recht wordt gedaan en dat mensen niet op deze manier worden uitgebuit.

We mogen onze ogen niet sluiten voor deze situatie en het is tijd om te handelen. We moeten ervoor zorgen dat de autoriteiten deze zaak grondig onderzoeken en dat iedereen die schuldig wordt bevonden aan het uitbuiten van deze asielzoekers voor de rechter wordt gebracht. Wij hebben de plicht om mensen te beschermen die kwetsbaar zijn en zichzelf niet kunnen beschermen.

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

Het is een trieste realiteit dat moderne slavernij nog steeds welig tiert in de wereld van vandaag en het is onze verantwoordelijkheid om alles te doen wat we kunnen om dit te bestrijden. Niemand zou behandeld mogen worden zoals deze asielzoekers, en het is onze taak ervoor te zorgen dat er recht wordt gedaan en dat deze mensen een waardig leven kunnen leiden.

Volg ons op Twitter.

Lees meer over:
asielzoekers AZC Mensenhandel

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties