Farid Azarkan DENK 9O1A6742

DENK-leider Azarkan fileert Mark Rutte: 'Wel herinneren wat Den Uyl 50 jaar geleden zei maar niet wat hij zelf zei een week geleden?'

Politiekfeb 04 2023, 14:30
DENK-leider Farid Azarkan is er helemaal klaar mee dat premier Mark Rutte steeds weer liegt en bedriegt. Dit keer werd Rutte gevraagd om nog eens duidelijk te maken waarover hij en de minister van Financiën Sigrid Kaag onlangs ruzie hadden, in een ministerraad. Hij kon zich dat niet meer herinneren, beweerde Pinokkio. Azarkan vindt dat lachwekkend.
Farid Azarkan, leider van DENK, is klaar met premier Mark Rutte. Zijn vertrouwen in Rutte is (zo mogelijk nog meer) in elkaar gezakt na de recente ruzie tussen Rutte en de leider van D66, minister van Financiën Sigrid Kaag. Er zijn verschillende mediaverslagen over deze ruzie, waarbij Rutte volgens anonieme bronnen "ZAK ER MAAR IN!" schreeuwde naar Kaag toen ze het oneens met hem was.
Naar aanleiding van deze incidenten werd Rutte gevraagd naar zijn versie van de gebeurtenissen, waarop hij beweerde dat hij geen actieve herinnering meer aan de situatie had. Hij verklaarde: "Het was zo'n raar misverstand dat ik het eigenlijk niet meer kan reconstrueren." Dit antwoord veroorzaakte verontwaardiging bij Azarkan, die vindt dat het niet aanvaardbaar is voor een premier om zo nonchalant om te gaan met belangrijke politieke kwesties.
In een recente verklaring schreef Azarkan: "Wel weten wat Joop den Uyl 50 jaar geleden allemaal zei en deed, maar niet weten waarom hij twee dagen geleden ruzie had met Kaag. Wat denkt deze man?" Azarkan vindt het belachelijk dat Rutte een uitspraak van Joop de Uyl aanhaalt, maar niet in staat is om zich de recente gebeurtenissen te herinneren.

Wel weten wat Joop den Uijl 50 jaar geleden allemaal zei en deed maar niet meer weten waarom hij 2 dagen geleden ruzie had met Kaag. Wat denkt deze man?

Arnews
Arnews
@ARnewsNL

Rutte over botsing met Kaag: 'Het was zo'n raar misverstand dat ik het eigenlijk niet meer kan reconstrueren' #Persconferentie

2.1K
Reply
In het algemeen lijkt het erop dat er steeds meer politieke spanningen ontstaan tussen de verschillende partijen in Nederland. Deze situatie roept vragen op over de verhoudingen en samenwerking binnen het politieke landschap, en het is belangrijk om deze kwesties aan te pakken en op te lossen voordat ze verder escaleren.
Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.
Azarkan is terecht woedend dat Rutte zo omgaat met dit soort politieke conflicten. Het is belangrijk dat politieke leiders verantwoordelijkheid nemen voor hun acties en uitspraken, en dat ze transparant en oprecht zijn in hun communicatie met het publiek... en dus niet dat ze net doen alsof ze zich zaken niet herinneren terwijl iedereen weet dat Rutte heus nog wel weet waarom hij boos was op Kaag.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten