Amerikaans ministerie van Justitie blijft jacht maken op voormalig President Donald Trump

Amerikaans ministerie van Justitie blijft jacht maken op voormalig President Donald Trump

Buitenlandjul 28, 14:00
Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft onlangs drie nieuwe aanklachten toegevoegd aan de zaak tegen voormalig president Donald Trump. Deze aanklachten draaien allemaal om het achterhouden van geheime documenten en het belemmeren van de rechtsgang. De heksenjacht rondom de voormalige president lijkt allesbehalve ten einde te zijn.
Volgens CNN richten de aanklachten zich op verschillende aspecten van de zaak. De eerste aanklacht betreft het opzettelijk achterhouden van defensiemateriaal, terwijl de andere twee aanklachten te maken hebben met het belemmeren van de rechtsgang. In recente rechtbankdocumenten beweren de aanklagers dat Trump zijn personeelsleden in zijn resort Mar-a-Lago in Florida opdracht heeft gegeven om beveiligingsbeelden te wissen, juist op het moment dat hij op de hoogte was van een lopend onderzoek naar hem wegens het achterhouden van geheime documenten.
In een nieuwe wending in de zaak is nu ook een tweede werknemer van Trump, Carlos De Oliveira, aangeklaagd. De Oliveira is werkzaam als onderhoudsmedewerker op Mar-a-Lago. Volgens de aanklager heeft De Oliveira de rechtsgang belemmerd door de voormalige president te helpen bij het verbergen van documenten waar de autoriteiten in Mar-a-Lago naar op zoek waren. Dit is niet de eerste keer dat een medewerker van Trump betrokken is bij de zaak. Eerder werd zijn assistent Walt Nauta al aangeklaagd voor soortgelijke feiten en hij heeft inmiddels verklaard niet schuldig te zijn.
Opvallend is wel dat de hele zaak rondom Joe Biden, waarbij óók geheimen documenten zijn aangetroffen op zijn privéadres, verdacht stil is. In plaats daarvan zijn alle ogen momenteel gericht op Donald Trump, die zoals gewoonlijk deze situatie actief benut en ervoor zorgt dat hij voortdurend in de schijnwerpers blijft staan.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten