shutterstock 2051424398

Bam! Rusland verklaart de Dollar de oorlog: "Wij zullen bitcoin accepteren als betaling voor gas en olie"

Buitenlandmrt 24 2022, 19:19
Goed nieuws voor iedereen die in cryptocurrencies gelooft: Rusland zet de hele wereld op zijn kop door bekend te maken dat ze betalingen in olie en gas in bitcoin zullen accepteren. Dat komt dus naast de verplichte betaling voor deze fossiele brandstoffen in roebels die Rusland eist "van onvriendelijke staten."
Rusland zet vandaag in één klap de hele door de Dollar geleide monetaire wereld op zijn kop. De president van het Energie Comité van Rusland heeft namelijk laten weten dat het land niet alleen roebels of goud wil van "onvriendelijke" landen en andere valuta (als maar geen USD) van bevriende landen... maar dat het ook bitcoin gaat accepteren. Voor gas en olie dus.
https://twitter.com/disclosetv/status/1507016592722259985
https://twitter.com/RWApodcast/status/1506975985157255168

Aanval op de $

Dit is een directe aanval op de US Dollar als "wereldmunt." Heel veel niet-Westerse landen zijn er al langer moe van dat de Dollar zo overweldigend aanwezig is, maar de sancties van de laatste weken hebben Rusland en haar vrienden aangetoond dat die rol zelfs gevaarlijk is. Nee, niet voor Amerika, maar wel voor landen die door Amerika (opeens) als grote vijand gezien worden.
Natuurlijk is het al "erg" genoeg (voor Amerika) dat Rusland overstapt op roebels. Maar dat het land ook bitcoins wil gaan accepteren is ronduit revolutionair... En het is ook nog eens een trolactie van jewelste want als Washington één ding absoluut niet wil dan is het dat de dollar vervangen wordt door een cryptomunt.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Zoals Thierry Baudet vandaag al zei op Twitter, we leven werkelijk in heel interessante tijden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten