Screen Shot 2022 03 16 at 145222

Jeroen Pols - steunpilaar van Willem Engel - woest op Amnesty: 'Het interesseert jullie geen moer!'

Politiekmrt 25 2022, 8:05
De grote steunpilaar van Willem Engel, advocaat Jeroen Pols, heeft op Twitter hard uitgehaald naar Amnesty International. Hij is namelijk woedend dat de zogenaamde mensenrechtenorganisatie niets zegt over de (volgens Gideon van Meijeren) mogelijk politieke aanhouding van zijn bondgenoot, vriend en cliënt.
Op de dag dat Nederland mocht stemmen in verband met de gemeenteraadsverkiezingen werd Willem Engel van Viruswaarheid aangehouden. Twee politieagenten - met gemaskerde gezichten en al - liepen op hem af toen hij zijn stem had uitgebracht, vertelden hem dat hij officieel aangehouden was wegens opruiing, en namen hem mee naar het politiebureau. Daar aangekomen kreeg hij te horen dat hij minstens vast blijft zitten tot het einde van de maand, als een andere zaak tegen hem dient.
FVD-Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren hangt er een zweem "van een politieke arrestatie" rond deze zaak.

Jeroen Pols: Amnesty zegt niets over Willem Engel

Jeroen Pols - de jurist van Viruswaarheid én vriend van Willem Engel - vindt dat ook. Op Twitter verbaast hij zich er dan ook over dat Amnesty International letterlijk niets zegt over de aanhouding van zijn bondgenoot.
"Mensenrechten?" vraagt Pols, "het interesseert Amnesty geen moer! De kaars is uit." Die kaars refereert natuurlijk aan het logo van de organisatie.
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
"Al twee jaar schendt de overheid mensenrechten en winnen meningen van experts in rechtszaken van wetten en internationale verdragen," aldus Pols. "Mensen met een afwijkende mening worden opgepakt. Amnesty doet niets."
"Amnesty, waar ben je?" vraagt hij vervolgens.
https://twitter.com/JeroenPols/status/1507223104707342379
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten