shutterstock 1405653386

Biden noemt Xi Jinping een dictator en zorgt voor diplomatieke spanningen tussen de VS en China

Buitenlandjun 21 2023, 13:00
In een recente bijeenkomst met potentiële politieke donoren in Californië heeft de Amerikaanse president Joe Biden voor opschudding gezorgd door de Chinese president Xi Jinping openlijk een "dictator" te noemen. Deze opmerkingen van Biden hebben geleid tot diplomatieke spanningen tussen de Verenigde Staten en China.
De uitspraken van Biden kwamen slechts een dag nadat de Amerikaanse buitenlandminister Antony Blinken een ontmoeting had gehad met Xi Jinping om de gespannen relatie tussen beide landen te verminderen. Biden's opmerkingen ondermijnen daarmee de inspanningen van zijn eigen minister en hebben de woede van het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken gewekt.
Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken reageerde furieus op de uitspraken van Biden en noemde ze "een schending van China's politieke waardigheid" en "een openlijke politieke provocatie". De opmerkingen van Biden worden gezien als een belediging en hebben de diplomatieke betrekkingen tussen de twee grootmachten verder onder druk gezet. Deze recente uitspraken van Biden onderstrepen de groeiende rivaliteit tussen de Verenigde Staten en China. Hoewel Blinken en Xi Jinping eerder spraken over het stabiliseren van de intense rivaliteit om een conflict te voorkomen, lijkt het erop dat er weinig vooruitgang is geboekt tijdens hun ontmoeting.
De uitspraken en acties van de Amerikaanse president hebben keer op keer gezorgd voor diplomatieke spanningen en kunnen gevolgen hebben voor de internationale betrekkingen van de Verenigde Staten. Het blijft afwachten hoe deze nieuwste ontwikkeling de al gespannen relatie tussen de VS en China zal beïnvloeden en of er verdere stappen zullen worden ondernomen om de diplomatieke betrekkingen te herstellen.
Help DDS deze moeilijke tijden door te komen. Help ons een vuist te maken tegen de mainstream media én tegen het partijkartel. Strijd zij aan zij met ons. Doneer op BackMe en strijd zij-aan-zij met DDS tegen het de globalistische elites.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten