3894040022 41ba826dd5 c

De Duitse Groenen spreken zich uit voor een CO2-gerelateerde vermogensbelasting

Buitenlandaug 01 2022, 14:51
Er lijkt alweer een “absurde complottheorie”, alweer iets dat “nooit” zou gaan gebeuren, uit te komen. De Duitse Groenen spreken zich uit voor een CO2-gerelateerde vermogensbelasting. Er lijkt dus weer een complottheorie uit te komen. 
De vicevoorzitter Katrin Göring-Eckard (Die Grünen) van de Bondsdag roept op tot een nieuw "Gerechtigkeitsvertrag". Natuurlijk moet van de extreemlinkse zusterpartij van GroenLinks de rijken weer zwaarder worden belast. Eigenlijk kun je een CO2-gerelateerde vermogensbelasting als een afgunstbelasting zien. Omdat de rijken met een groot appartement, twee auto's of of die veel vliegreizen maken te weinig belasting betalen, terwijl de Duitse staat steeds meer in schulden geraakt. Net als in Nederland is het overheidsapparaat de laatste decennia steeds meer uitgedijd en geconfronteerd met de zelf gecreëerde klimaat- en energie crisissen heeft dit dan het gevolg dat de staatsschuld steeds groter wordt. 
Met het oog op de huidige crisis heeft vicevoorzitter Katrin Göring-Eckardt zich uitgesproken voor een tijdelijke vermogensheffing. "We hebben een noodsituatie, niet vanwege één, maar meerdere crisissen", zei de groene politica op het Nachrichtenportal t-online. "Daarom moeten we het ook hebben over het schuldenplafond. Het is niet houdbaar gezien de situatie", zei zij over het schuldverbod dat in de Grondwet is vastgelegd. Minister van Financiën Christian Lindner (FDP) dringt er inmiddels op aan om volgend jaar opnieuw aan het schuldenplafond te voldoen.  
Göring-Eckardt zegt dat het niet kan dat de staat schulden opbouwt en de rijke Duitsers te weinig belasting betalen. Daarom moeten degenen die een bijzonder grote hoeveelheid klimaatschadelijke CO2 uitstoten in de toekomst zwaarder worden belast. Bijvoorbeeld als men een groot appartement, twee auto's bezit of veel vliegreizen maakt. "Een tijdelijke vermogensheffing zou ook denkbaar zijn. We hebben een nieuwe Gerechtigkeitsvertrag nodig". In de toekomst zal het niet langer mogelijk zijn om sociale rechtvaardigheid te scheiden van klimaatrechtvaardigheid'', zegt Göring-Eckardt.
Laat deze zin nog een keer tot u doordringen; "In de toekomst zal het niet langer mogelijk zijn om sociale rechtvaardigheid te scheiden van klimaatrechtvaardigheid''. Het klimaat wordt dus misbruikt om het eco-communisme in te voeren. Wij weten inmiddels allemaal dat tijdelijke belastingen niet bestaan. Rutte en Kaag zullen dit ook wel weer lezen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten