De reacties na de onthullingen in The Twitter Files Part Two zijn niet van de lucht

De reacties na de onthullingen in The Twitter Files Part Two zijn niet van de lucht

De internationale reacties stromen natuurlijk binnen na deze nieuwe onthulling over Twitter. Elon Musk heeft er goed aan gedaan om Twitter te kopen hierdoor krijgt de vrijheid van meningsuiting weer vrij baan. De vraag blijft welke lijken gaan er de komende tijd nog meer uit de Twitterkast vallen?

De eerste reactie van de nieuwe eigenaar van Twitter, Elon Musk, is dat Bari Weiss goed beschrijft dat het shadowbannen in het nadeel was van rechts. Sommige accounts aan de rechterkant werden opgeschort, zelfs toen Twitter intern erkende dat er geen regels waren overtreden. Tegen linkse meningen werd het niet ingezet. Wat wel opmerkelijk is dat Musk aangeeft dat de voormalig CEO van Twitter Jack Dorsey van niks afwist. ''Controversiële beslissingen werden vaak genomen zonder de goedkeuring van Jack en die was zich niet bewust van de systemische vooringenomenheid. De gevangenen runden het gesticht,'' twittert Musk.

Natuurlijk beginnen er ook Twitteraars vragen te stellen. Welke lijken kunnen er nog meer uit de kast vallen. Ian Miles Cheong stelt de vraag die bij iedereen voor op zijn tong ligt: ''Zijn er politieke kandidaten - hetzij in de VS of elders - onderworpen aan een shadowban terwijl zij zich kandidaat hadden gesteld of vochten voor hun herverkiezing?'' Elon Musk kent het antwoord hierop al en zegt: JA!

Steun DDS op BackMe: alleen via uw maandelijks of eenmalige gift kunnen we de website draaiende houden en het mediakartel aanpakken. Deze steun is keihard nodig in deze zware economische tijden.

In The Twitter Files Part Two wordt professor Bhattacharya genoemd. Bhattacharya is ontdaan door deze nieuwe onthulling en twittert: ''Ik probeer nog steeds te verwerken dat Twitter me op de zwarte lijst had gezet. De gedachte die me vanavond wakker zal houden: De censuur van wetenschappelijke discussies maakte beleid zoals schoolsluitingen mogelijk en een generatie kinderen werd beschadigd. Ik ben benieuwd welke rol de overheid heeft gespeeld bij het onderdrukken van de covid-discussie door Twitter. We zullen het zien met de tijd, denk ik.'' Ook de vraag die Bhattacharya stelt moet beantwoord worden. Eén ding weten we zeker dit is niet de laatste onthulling over Twitter in het Jack Dorsey tijdperk.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties