Screen Shot 2022 03 09 at 142229

Forum voor Democratie voorman Thierry Baudet wordt statenlid in Noord-Holland

Politiekdec 09 2022, 14:00
De komende maanden zijn goed gevuld voor Forum voor Democratie voorman Thierry Baudet. Naast zijn werkzaamheden als Tweede Kamerlid zal hij ook plaats gaan nemen in de Provinciale Staten van Noord-Holland.
Dit alles om te voorkomen dat JA21 de vrijgekomen zetel gaat in nemen. Baudet werd namelijk in 2019 als met voorkeurstemmen gekozen maar besloot zijn zetel toen niet in te nemen. „Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2019 stemden 56.154 Noord-Hollanders op mij, dit is een fantastische kans en eer om hen ook in de provincie te mogen vertegenwoordigen.” Zo meldt Baudet aan de Telegraaf.
Het is volgens de wet toegestaan om op meerdere plaatsen volksvertegenwoordiger te zijn. Baudet blijft dus gewoon Kamerlid en daarnaast tot en met de Provinciale Statenverkiezingen van volgend jaar maart dus nu ook Statenlid in de provincie Noord-Holland. Dit is dan ook niet nieuw voor Forum voor Democratie. Ook Gideon van Meijeren bekleed meerdere politieke functies. Zo is van Meijeren gemeenteraadslid in de gemeente Den Haag, Statenlid in Zuid-Holland en uiteraard ook nog steeds Kamerlid.
Thierry Baudet zal de zetel van Statenlid Joyce Vastenhouw overnemen. Dit vanwege een verhuizing van Vastenhouw naar een andere provincie. Wanneer Baudet er voor zou kiezen de zetel niet in te nemen dan zou dat betekenen dat de vrijgekomen zetel doorschuift naar JA21. Hugo Berkhout maakte in 2020 de overstap van Forum voor Democratie naar JA21. Berkhout heeft uit onvrede toen der tijd de partij verlaten en zou dus nu aanspraak maken op de vrijgekomen zetel. Dit omdat Berkhout in 2019 nog op de lijst stond van Forum voor Democratie.
Niet geheel onlogisch dus dat Baudet er voor kiest om nog een paar maanden de zetel in te nemen. In maart zijn er alweer verkiezingen en worden de zetels dus opnieuw verdeeld. Met het innemen van de zetel ontvangt Baudet zo’n 1500 euro per maand. Deze vergoeding gaat Baudet naar eigen zeggen doneren aan de stichting waarmee nu de Forum voor Democratie basisscholen worden gefaciliteerd.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten