10707344634 573767e2b8 c

Elon Musk: 'De Twitter-deal kan niet doorgaan tot Twitter bewijst dat spam/bots 5% van gebruikers zijn'

Buitenlandmei 17 2022, 12:30
Tesla-eigenaar Elon Musk laat weten dat de deal met Twitter op pauze gezet is. De reden? Twitter beweert in officiële documenten steeds dat bots en spam "minder dan 5% van het gebruikersbestand" zijn. Maar uit beperkt onderzoek van Musk blijkt dat dit een enorme onderschatting is. Hij zou zelfs geloven dat het eerder in de richting van 20% is.
Het gaat er hard aan toe in de overnamestrijd van Elon Musk en Twitter. Musk bood eerder 44 miljard dollar voor het sociale medium-bedrijf. Hoewel de Raad van Bestuur daar eerst niet aan wilde werden ze uiteindelijk gedwongen het aanbod toch te accepteren omdat aandeelhouders dat wilden.
Sindsdien is er het één een en ander gebeurt. Het belangrijkste? Elon Musk gaat de confrontatie nu keihard aan met Twitter in verband met de aanwezigheid van bots en spam-accounts.
Twitter stelt al jaren in officiële verklaringen - waarop de waarde van het bedrijf gebaseerd zijn - dat dit soort accounts minder dan 5% van alle accounts zijn.
Nou, iedereen met ook maar een beetje ervaring weet dat dit wat... merkwaardig is. Want als je naar de populaire, grote accounts gaat zie je dat dit percentage toch echt veel hoger lijkt te zijn. 1 op de 20 of zelfs minder dan dat? I think not.

Musk: Twitterdeal gepauzeerd

Elon Musk is tot dezelfde conclusie gekomen. Na wat onderzoek gelooft hij dat het ware percentage eerder in de buurt van 20 procent ligt.  
Let wel, die 20 procent is minimaal. Want, zegt Musk, "20% nep/spamaccounts, hoewel vier keer hoger dan wat Twitter zegt, kan nog *veel* hoger uitvallen. Mijn bod was gebaseerd op de aanname dat de officiële jaarcijfers van Twitter accuraat zijn."
Vervolgens nam hij contact op met Twitter met de vraag: kan een onafhankelijk onderzoeksbureau even onderzoeken hoe hoog het percentage nou werkelijk is. "Gisteren weigerde de CEO van Twitter bewijs te tonen van die 5%," aldus Musk.
"Deze deal kan niet doorgaat tot hij dat wél doet."
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
Het zou natuurlijk doodzonde zijn als de deal niet doorgaat omdat Musk in ieder geval iets van vrijheid terug kan brengen op Twitter. Aan de andere kant geldt: als wat hij zegt klopt, tja, dan zou hij wel heel bezopen zijn om 44 miljard dollar neer te leggen voor dit sociale netwerk.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten