14086693619 1d5641df7d c

Europarlement schoffeert SGP en ChristenUnie: wil volgende EU-verkiezingen op Hemelvaartsdag

Buitenlandmei 02 2022, 20:03
Het Europarlement doet weer eens zijn stinkende best om zo onpopulair mogelijk te doen, zogenaamd voor de democratie. Zij willen de Europese verkiezingen voortaan altijd op 9 mei houden, ook wanneer het Hemelvaartsdag is, zoals bij de eerstvolgende verkiezingen in 2024. De SGP en ChristenUnie zijn dan ook pislink!
Kennelijk heerst er binnen het Europarlement het idee dat de Europese verkiezingen op één en dezelfde dag zouden moeten worden georganiseerd, omdat dit de verkiezingen 'Europeser' zou maken. En welke dag is daar dan geschikter voor dan 9 mei, de Europese feestdag genaamd Schumandag. Wel balen dat die dag dan soms samenvalt met Hemelvaartsdag, maar dat boeit ze in Brussel toch geen ene malle moer.
De gemiddelde Europeaan heeft waarschijnlijk nog nooit van Schumandag gehoord en nergens valt echt te zien dat er zoiets leeft als een strikt Europese identiteit, behalve op universiteiten wellicht. Dit soort voorstellen laat maar weer eens zien hoe ver de gemiddelde Europarlementariër afstaat van de burger. En het mooiste is nog wel dat dit idee is voorgesteld door Domènec Ruiz Devesa, een Spaanse socialist, meldt het AD. Die zou toch moeten weten hoe belangrijk Hemelvaartsdag voor christenen is!
Een voorstel als dit heeft ook direct weer de potentie om het kleine beetje 'Europese identiteit' dat er zou zijn, te verscheuren. Zuidelijke lidstaten moeten hier namelijk over stemmen en je kunt er donder op zeggen dat dit niet goed gaat vallen bij de burgers van die landen. Stemmen ze vóór, dan stemmen ze eigenlijk tegen het belang van de eigen culturele tradities.
Goed nieuws! DDS heeft nu een eigen app voor iPhone en iPad, en voor Android-toestellen. Download de app gratis en voor niets in de AppStore of in Google Play voor Android, en blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Oh, en als je de app hebt gedownload, laat dan even een 5-sterren recensie achter alsjeblieft. Dat is enorm belangrijk!
En zelfs al wordt dit plan er toch doorheen gedrukt, dan ondermijnt het direct de legitimiteit van het Europarlement. Want als er iets voor een lage opkomst zorgt dan is het wel een nationale feestdag! Maar het zou inmiddels ook niemand verbazen als dat het daadwerkelijke doel van dit initiatief zou zijn, want de Europese Unie grijpt ook zo'n beetje iedere enquête die wordt ingevuld door pro-EU-burgers aan om te beweren dat zij grote steun geniet.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten