obama ge99a0cad2 1920

Ex-president Barack Obama reist al schnabbelend de wereld over en strijkt neer in Amsterdam

Buitenlandmei 02 2023, 13:00
Op maandagavond sprak voormalig president Barack Obama in de Ziggo Dome in Amsterdam over de beperkingen en tegenslagen die hij ervoer tijdens zijn ambtstermijn als president van de Verenigde Staten. Hij vertelde het publiek over zijn ervaringen en de uitdagingen die hij tegenkwam tijdens zijn ambtstermijn.
Obama werd gekozen op basis van "verandering" en "hoop", maar ontdekte naar eigen zeggen al snel de beperkingen van het ambt. Hij vertelde het publiek dat het bijsturen van een land soms langzaam gaat en dat verandering vaak stapje voor stapje gaat. Obama sprak ook over zijn frustratie dat hij na het verschrikkelijke schoolbloedbad van Sandy Hook (in 2012) geen strengere wapenwetten door het Congres kreeg. Hij werd er cynisch van en dacht bijna dat verandering nooit mogelijk was. Het publiek werd anderhalf uur opgewarmd met een voorprogramma waarin presentator Janine Abbring haar gasten Merel van Vroonhoven (ex-topvrouw) en de Indonesisch-Nederlandse activiste Melati Wijssen een optimistisch verhaal liet afsteken over “empowerment”, verandering en leiderschap.
Obama reist al een geruime tijd schnabbelend de wereld over, het is dan ook niet de eerste keer dat Obama te zien is in Nederland en het zal waarschijnlijk ook zeker niet de laatste keer zijn. Obama was vergeleken met zijn opvolgers Donald Trump en Joe Biden nog relatief jong toen hij president werd. Na twee termijnen was hij op zijn 55ste dus nog niet klaar met "werken", al hoeft hij het voor het geld niet te doen. Dankzij de royalty's uit zijn twee bestsellers “The Audacity of Hope” en “Dreams of My Father” was Obama al miljonair toen hij eind 2008 werd gekozen als President van de Verenigde Staten.
Het goedkoopste entreebewijs voor het evenement kostte 44 euro, terwijl het duurste 'gouden' ticket bijna het tienvoudige kostte: 396 euro, inclusief diner, pre-party, gelamineerde VIP-pas en een welkomstdrankje.
Steun DDS op BackMe: samen pakken we het mediakartel aan. Deze steun is heel nuttig in deze zware economische tijden. Steun ons dus! Dat kan met een groter of een kleiner bedrag... en help ons het partijkartel en het mediakartel te slopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten