screen shot 2024 06 20 at 123654

Filmpje! Held Nigel Farage ontmaskert de 'wooncrisis': 'Het komt door de massa-immigratie!'

Buitenlandjun 20, 18:00
De Britse politicus Nigel Farage is hard losgegaan op de ware oorzaak van de wooncrisis in zijn land. Want nee, Nederland is niet het enige land waar er veel te weinig woningen zijn. Maar hoe kan dat? Nou, Farage is daar heel duidelijk over: het komt door de massa-immigratie.
De nieuwe leider van Reform UK - de nieuwe Britse politieke partij die razendsnel aan het stijgen is in de peilingen - sprak over de wooncrisis in zijn land omdat de Tories en Labour (hun sociaaldemocraten) vandaag over dat onderwerp praten. Het is het onderwerp van de dag. Jawel, de bestaande partijen die voor de wooncrisis gezorgd hebben gaan nu heel duidelijk vertellen hoe ze dit probleem plots wensen op te lossen. Zomaar. Op magiche wijze.
Farage is daar logischerwijze niet van onder de indruk. Want, zegt hij, beide partijen weigeren nog altijd de ware oorzaak van de wooncrisis te benoemen. Het is namelijk niet zo dat bouwbedrijven opeens minder huizen wíllen bouwen. Of dat Britten zelf op grote schaal kinderen hebben gekregen. Of dat hele woonwijken plots vernietigd zijn door één of andere aardbeving.
Nee, de oorzaak van de wooncrisis moeten we in een heel andere hoek zoeken.
"Ik vraag me af of één van die partijen gaat praten over het feit dat de Britse bevolking met 10 miljoen mensen is toegenomen sinds Tony Blair premier was," legt Farage uit. "Zes miljoen daarvan zijn gekomen sinds de Tories in 2010 aan de macht kwamen. En 85% daarvan is direct afkomstig van immigratie."
"Dat is waarom mensen geen woning kunnen vinden, dat is waarom de huren de afgelopen vier jaar met 30% tot 40% zijn gestegen," gaat Farage verder. "Maar ik voorspel je: zij zullen daar niets over zeggen. Daarom zijn wij [Reform UK] de enige partij die het Britse volk de échte waarheid vertelt."
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Met andere woorden, er zijn opeens "minder huizen" omdat er veel meer mensen in het Verenigd Koninkrijk zijn. En die mensen zijn niet op natuurlijke wijze gekomen - uit Britse moeders - maar... op een boot (veelal) of vliegtuig. Uit het buitenland. Uit landen en culturen die niets met de Britse historie, cultuur en geschiedenis hebben.
Goh, aan welk ander land doet die situatie je denken?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten