screen shot 2024 05 30 at 102532jpg

Filmpje! Man wordt vervolgd voor rijden zonder rijbewijs: belt in via Zoom terwijl hij auto rijdt

Buitenlandmei 30, 11:00
Het is ongelooflijk, maar er zijn mensen die zó dom zijn, dat je niet begrijpt hoe ze kunnen functioneren in het dagelijks leven. Corey Harris is zo'n man. Deze halvezool wordt vervolgd omdat hij rondreed in zijn auto terwijl zijn rijbewijs is ingenomen. Tijdens zijn rechtszaak belde vervolgens in met Zoom... terwijl hij wéér in zijn auto reed. "Wacht, ik parkeer even." De rechter keek met stomme verbazing toe.
Wat er precies gebeurd is met Harris weten we niet. Wat we wel weten is dat zijn rijbewijs is ingenomen. Dat betekent dat je voor een bepaalde periode niet mag rijden. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als je iets te veel op hebt en betrapt wordt. Rijbewijs wordt ingetrokken, een tijd niet auto rijden. Dat zal je leren.
Harris had daar lak aan en ging toch in zijn auto zitten. Vervolgens werd hij - helaas voor hem - aangehouden door de politie. Toen hem gevraagd werd naar zijn rijbewijs kwam de aap uit de mouw. Meneer werd meegenomen naar het bureau en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt.
Vervolgens mocht hij, als hij een klein bedrag overmaakte aan de staat, toch weer terug naar huis. Dat deed hij. Maar hij zou zich natuurlijk wel moeten verantwoorden voor een rechter - wat hem mogelijk een gevangenisstraf zou opleveren, hoewel hoogstwaarschijnlijk eerst en vooral een boete... en verlenging van opschorting van zijn rijbewijs.
In Amerika wordt er tegenwoordig iets leuks gedaan bij rechtszaken. Als je als verdachte er niet bij kunt zijn mag je Zoom gebruik om in te bellen. Corey Harris maakte daar dankbaar gebruik van. Hij had namelijk wat dingen te doen. Zo wilde hij onder meer naar de dokter.
Toen hij gebeld werd om zijn kant van het verhaal te vertellen en opnam zag de rechter echter iets vreemds. Harris zat namelijk in een auto. Achter het stuur. En hij zei daarop ook nog tegen de rechter: "Wacht even hoor, ik ben bijna bij de dokter. Ik zet m'n auto even aan de kant."
De rechter kon het niet geloven. "Ik zie dat hij nou weer autorijdt," aldus de rechter tegen de aanklaagster. Die bevestigde dat zij hetzelfde zag.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij De Dagelijkse Standaard maken we ons EXTREME zorgen over de technocratische superstaat in Brussel. Onze vrienden van Cultuur onder Vuur hebben een schitterend boek geschreven over die EU. De titel? "EUSSR: Europa op de snelweg naar een superstaat." De EU is geen nieuwe Verenigde Staten van Amerika, maar een nieuwe Sovjet-Unie. Hoe dat zit legt Cultuur onder Vuur uit in dit geweldige werk. Bestel dit boek nu GRATIS bij Cultuur onder Vuur.
Hilarisch genoeg stond - of zat - Harris met zijn bek vol tanden. Zijn mond ging open, zijn kaken bewogen, maar er kwam geen geluid uit. Je zag hem denken: "Oh nee, wat moet ik hiermee doen? Wat moet ik zeggen? Oh nee oh nee oh nee."
De rechter was stil. De aanklaagster was stil. Vervolgens kwam het oordeel direct: "Meneer Harris, je moet je voor 18:00 uur vandaag melden bij je lokale gevangenis. Je bent niet in staat om vrij te komen op borgtocht."
"Oh nee!" riep Harris daarop, terwijl hij verslagen en geschokt zijn hoofd in zijn nek legde.
Tja. Hilarischer dan dit kunnen we het niet maken. Iemand die een inschatting wil maken over het IQ van deze man?

Poll

Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten