Filmpje! Ricky Gervais reageert op Will Smith-schandaal: 'Hij heeft duidelijk problemen'

De Britse komiek Ricky Gervais heeft in een YouTube-video - die hij regelmatig maakt om te communiceren met zijn fans - uitgehaald naar Will Smith en diens vrouw Jada Pinkett Smith. Er was, zei hij, geen enkel excuus voor de klap die Will Smith gaf aan Chris Rock omdat die een "onschuldige grap" maakte over Jada. "Hij heeft duidelijk problemen," zei Gervais over Smith.

Het zal niemand verbazen, maar Ricky Gervais heeft totaal geen begrip voor de actie van Will Smith bij de Oscars. Zoals iedereen ongetwijfeld nog steeds weet gaf Smith komiek Chris Rock daar een klap omdat die een GI Jane grap maakte over Jada Pinkett Smith, die ´één of ander fysiek probleem heeft waardoor d'r haar uitvalt. Na die grap liep Will het podium op en gaf hij Rock een keiharde klap. Vervolgens ging hij zitten en schreeuwde hij Rock toe dat hij zijn "smerige bek" moet houden "over mijn vrouw."

Gervais vond die actie volstrekt bezopen. "Woorden zijn niet geweld," aldus Gervais. "Geweld is geweld." Met andere woorden, "hij maakte een harde grap" is geen goed excuus om uit te halen. En trouwens, zei Gervais, Rocks grap was heel onschuldig. "Als ik daar stond had ik geen grap gemaakt over de kaalheid van Will Smiths vrouw, maar over haar vriendje." Jada Pinkett is namelijk een nogal publieke vreemdganger. Dat doet ze zó publiekelijk dat Will eerder liet weten dat de twee "een open relatie" hebben. Dat kan, maar de manier waarop Jada het doet is volgens veel mensen - zelfs voorstanders van open huwelijken - ronduit beledigend voor haar echtgenoot.

Gervais zegt dan ook "we niet weten wat Will voor problemen heeft in zijn leven, waar hij mee worstelt. Hij heeft duidelijk problemen." En die gestoorde actie was daar vrijwel zeker een gevolg van.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties