Laatste peiling Franse Presidentsverkiezingen lijkt uit te draaien tussen tweestrijd tussen Macron en Le Pen

Laatste peiling Franse Presidentsverkiezingen lijkt uit te draaien tussen tweestrijd tussen Macron en Le Pen

Marine Le Pen spreekt een menigte toe. Bron: btwcapture / Shutterstock.com.

Aanstaande zondag is de eerste ronde van de Franse presidentsverkiezingen. Volgens de jongste peiling van Atlas Politico kan Le Pen weleens hoge ogen gaan gooien. En lijkt de tweede ronde te gaan tussen zittend president Macron en Le Pen.

?s=20&t=jtTEWjDFFisiXPyl1GdpXA

Het lijkt erop dat de Fransen de komende verkiezingen rechts gaan stemmen. Zemmour lijkt zijn kansen verspild te hebben door pro-Poetin te zijn en iets te hard op remigratie te gehamerd te hebben. Mocht Zemmour het alsnog schoppen tot de tweede ronde dan doet hij een Trumpje. Dan laat hij na Trump en Brexit zien dat peilingen maar palingen zijn. En dat peilingen niet altijd betrouwbaar zijn. Marine Le Pen maakt goed intussen goed gebruik van de radicale uitspraken van Éric Zemmour. Hij is zo extreem in zijn anti-immigratiestandpunten, hij wil zelfs geen Oekraïense vluchtelingen opvangen in Frankrijk. Le Pen is wel voor opvang van Oekraïense vluchtelingen.

Macron lijkt kiezers weg te jagen door te tornen aan de pensioensleeftijd. En als er iets heilig in Frankrijk dat is het wel deze verworvenheid. Macron wil de pensioengerechtigde leeftijd optrekken naar 65. Er is ook een rel rondom consultancybureaus, deze bureaus zijn voor miljoenen ingehuurd om klussen uit te voeren voor de Macron regering. Waaronder het gerenommeerde McKinsey, met als saillant detail zij betalen in Frankrijk geen vennootschapsbelasting.

De verkiezingen gaan om het volgende thema: Frankrijk moet Frankrijk blijven. Erg herkenbaar ook de Fransen zien hun land onherkenbaar veranderen door de globalisering. Ook bij de Fransen is een verweesde samenleving zichtbaar. De Franse kiezer wil in een herkenbaar Frankrijk blijven leven. Voor ons Nederlanders is het zeer interessant om deze strijd te volgen.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties