Het partijkartel heerst: Hugo de Jonge mag gewoon blijven zitten, mede met dank aan Joost Eerdmans van JA21

Het partijkartel heerst: Hugo de Jonge mag gewoon blijven zitten, mede met dank aan Joost Eerdmans van JA21

Politiekapr 07, 22:54
Hugo de Jonge heeft het debat van vandaag over de mondkapjesdeal met Sywert van Lienden met gemak overleefd. De motie van wantrouwen die ingediend was door de PvdA kon namelijk maar op steun rekenen van 52 Kamerleden. Zelfs Joost Eerdmans van zogenaamde oppositiepartij JA21 stemde er tégen en vond dus dat De Jonge gewoon door kan gaan met liegen en bedriegen.
Dit was het beeld dat we zagen na afloop van het mondkapjesdebat: Hugo de Jonge en Pieter Heerma van het CDA die elkaar een boks geven. Want ja, dit debatje zat erop. De theatervoorstelling was gehouden, iedereen had de mogelijkheid kritiek te leveren, maar De Jonge hield zich fier staande. Niet omdat hij zo sterk was in het debat - dat was allerminst het geval - maar omdat de coalitiepartijen achter de schermen natuurlijk al lang een deal met elkaar gesloten hadden. De Jonge zou zijn excuses even moeten aanbieden en voila.
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1512169269487968260

JA21 steunt Hugo de Jonge

Ongelooflijk genoeg waren het echter niet alleen de coalitiepartijen die weigerde voor de motie van wantrouwen te stemmen. Oh nee. Want Joost Eerdmans van de JudassenAlliantie vond óók dat De Jonge best nog een nieuwe kans verdiende. Oké, oké, De Jonge heeft de boel bij elkaar gelogen en is duidelijk niet te vertrouwen, maar de JA21-'leider' wil zo graag constructief zijn. En dus krijg je dit soort belachelijk stemgedrag.
PVV-leider Geert Wilders vindt dat ongekend en is woedend. Op Twitter beschuldigt hij JA21-fractievoorzitter Eerdmans ervan "eens een CDA'er, altijd een CDA'er" te zijn." In het verleden was Eerdmans inderdaad lid van het CDA (en nog van een hele meute andere partijen waarvoor hij de politiek in wilde gaan, overigens, de man is bepaald niet honkvast).
https://twitter.com/geertwilderspvv/status/1512174203826589701
Thierry Baudet vindt het ook opvallend van zijn voormalige bondgenoot - die hem met een mes in de rug staken en hem uit zijn eigen partij probeerden te gooien toen hij dingen zei waar ze niet blij mee waren - maar kan er ook wel om lachen. Hij weet namelijk dat Eerdmans tóch wel beschermd wordt door z'n vrienden in de mainstream media.
https://twitter.com/thierrybaudet/status/1512179503350661122
Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Al voor er daadwerkelijk gestemd werd had Eerdmans gezegd dat De Jonge wat hem betreft "mag blijven zitten." Wat Eerdmans betreft hoor je een motie van wantrouwen dus niet te gebruiken tegen een minister die open en bloot liegt tegen de Tweede Kamer, en parlementariërs vervolgens ook nog even op een buitengewoon ranzige manier de les leest ook.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten