FTX oprichter in de kraag gevat op de Bahama's, VS vraagt om uitlevering

FTX oprichter in de kraag gevat op de Bahama's, VS vraagt om uitlevering

Sam Bankman-Fried, oprichter van het inmiddels failliete FTX is in de kraag gevat op de Bahama’s, zo melden de autoriteiten. De Verenigde Staten wil Bankman-Fried gaan vervolgen en is om die reden aangehouden op de Bahama’s. de VS zal om zijn uitlevering vragen.

De Minister-president van de Bahama’s Philip Davis zegt in een verklaring: “De Bahama's en de Verenigde Staten hebben een gedeeld belang bij het ter verantwoording roepen van alle personen die banden hebben met FTX en die mogelijk het vertrouwen van het publiek hebben geschonden en de wet hebben overtreden.”

Aanstaande dinsdag zullen de verdenkingen die er tegen Bankman-Fried zijn openbaar worden gemaakt. Dit is bevestigd aan persbureau Reuters door woordvoerder van de openbaar aanklager in New York. De New York Times meldt daarnaast nog dat het zou gaan om witwassen en fraude. Ook SEC, de beurstoezichthouder in Amerika, heeft laten weten een aanklacht voor te bereiden tegen de voorman van FTX. Dit staat ook op de planning voor aankomende dinsdag.

Het bedrijf van Bankman-Fried is failliet gegaan omdat het niet voldoende geld had om het vermogen van zijn gebruikers te kunnen uitbetalen. Dit doordat het tegoed van klanten van FTX naar investeringsfond Almeda is overgeheveld waarbij mogelijk fraude is gepleegd. Bankman-Fried is ook eigenaar van Alemeda. Daarnaast is er sprake van eventuele marktmanipulatie. Zo zouden er verschillende aankopen en verkopen hebben plaatsgevonden die hebben geleid tot de ondergang van de ‘TerraUSD’ munt alsmede de bedrijven die daarin een belang hadden.

Sam Bankman-Fried heeft in verschillende interviews aangegeven onschuldig te zijn. De interviews die de 30-jarige Bankman-Fried gaf werden digitaal vanuit de Bahama’s afgenomen. Vanuit zijn kantoor in de Bahama’s heeft hij aangegeven dat de oorzaak voor dit alles mede als oorzaak heeft dat er geen tot weinig controles zijn geweest en dat het overzicht compleet zoek was.

Lees meer over:
Verenigde Staten Crypto Bahama's

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer