column 311

Gestoorde Pro-Palestina activist vernield historisch kunstwerk uit 1914 op Britse universiteit

Buitenlandmrt 10 , 18:00
Op de Universiteit van Cambridge heeft een pro-Palestina-activist zich blijkbaar laten inspireren door het avant-garde pad van destructieve kunst. Met rode verf en een mes heeft deze creatieveling een historisch schilderij uit 1914 flink onder handen genomen. Online circuleren beelden van deze niet-zo-kunstzinnige daad. Het Trinity College, waar dit kunstwerk ooit hing, zal nu moeten kijken of het portret gered kan worden.
Het slachtoffer: een portret van Lord Balfour, die destijds met een handtekening de Balfour-verklaring op papier zette, waarmee de weg werd vrijgemaakt voor de oprichting van Israël in 1948. Wat voor zin heeft het om nu – zoveel jaar later – een schilderij te vernielen? Waarom begrijpen dit soort mensen niet dat deze acties averechts werken en juist géén sympathie opleveren voor de zaak waar ze aandacht voor vragen?
De actie komt schijnbaar voort uit een reactie op de aanwezigheid van de Israëlische wapenleverancier Elbit Systems in het Verenigd Koninkrijk, aldus de leden van Palestine Action. Ze beloven met volle overtuiging hun directe campagne voort te zetten, alsof het vandaliseren van historische schilderijen de sleutel tot diplomatieke verandering is.

Masked Palestinian activist completly DESTROYS historic British painting by slashing it with a knife and spray painting it. The activist from the Palestine Action group ruined the Lord Balfour painting in Trinity College, University of Cambridge using a box cutter Stanley knife…

12.9K
Reply
De universiteit, doorgaans gewend aan intellectuele discussies, heeft de politie ingeschakeld. Maar blijkbaar hadden de agenten zaterdagmiddag andere prioriteiten dan het arresteren van deze kunstzinnige vandaal. Het is totaal gestoord dat dit soort figuren met zachte hand worden behandeld.
Klimaatactivisten – hoe irritant ook – vinden ook weleens hun weg naar een museum waarbij schilderijen worden besmeurd, maar het kapot snijden van een doek is iets wat we niet vaak zien. Een zorgwekkende trend!
Zeg ja tegen supervers, overheerlijk en betaalbaar eten met de Allround Box van EerlijkEten! In samenwerking met DDS en toegewijde Nederlandse boeren brengen Thierry Baudet en Gideon van Meijeren jou het beste van de natuur direct aan je deur. Van knapperige groenten tot sappig vlees, verse vis en perfecte aardappelen - proef de puurheid in elke hap. Kies vandaag nog voor de EerlijkEten Allround Box en ervaar de ongeëvenaarde smaak van versheid. Bestel via onze link en steun DDS met je aankoop. Ga voor eerlijk, kies voor EerlijkEten!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten