ghru grxiaeyd i

Geert Wilders: "Ik steun Israël, altijd." Thierry Baudet reageert VLIJMSCHERP

Politiekmrt 04 , 9:02
Geert Wilders blijft onconditioneel Israël steunen. Dat maakt de PVV-leider duidelijk op X. De joodse natiestaat kan kritiek krijgen uit alle hoeken, maar dat maakt hem niets uit. Israël boppe. Thierry Baudet ziet dat en denkt er het zijne van.
De PVV heeft er vorig jaar flink baat bij gehad dat a) Hamas Israëlische burgers op brute wijze aanviel en b) dat dit relatief vlak voor de verkiezingen gebeurde. Het was echt één van de redenen waarom die partij toen begon te stijgen in de peilingen. En hoe feller Wilders op het Israëlische orgel ging, hoe hoger de opiniepeilingen.
Daarom is het weinig verrassend dat hij zijn blinde steun voor Israël ook nu weer uitspeelt. Dat doet hij door een heel simpele maar veelzeggende tweet te plaatsen. Kijk maar mee:
"Ik steun Israël. Altijd," aldus de leider van de grootste partij. Daarbij heeft hij een plaatje gezet van zichzelf, een Israëlische vlag, en de tekst (in hoofdletters): "WE STAND WITH ISRAEL." Om niet alleen een Nederlands, maar ook een groot internationaal publiek te bereiken natuurlijk (Amerikanen en Israëliërs met name).

Baudet: 'En ik Nederland!'

Thierry Baudet is hier duidelijk niet zo van onder de indruk. De FVD leider reageert namelijk met een ándere heel korte zin. Of nou ja, een zin die bijna hetzelfde is als die van Wilders, met maar één kleine verandering.
"Ik steun Nederland. Altijd," is Baudets korte tweet namelijk. Het enige wat ontbreekt is een foto van zichzelf met een trots wapperende vlag. Misschien een idee voor de volgende keer.
Ik ben me ervan bewust dat we altijd net moeten doen alsof Israël minstens net zo belangrijk is voor ons als Nederland, maar ik word er een beetje moe van dat mensen als Wilders Israël steeds pimpen alsof het een Nederlandse provincie is. Of Nederland een provincie van Israël, kies maar welke van de twee het meest waarschijnlijk lijkt.
Nederlandse politici, en zeker een man die onze premier wil worden, moet pal staan voor óns land. Zijn steun voor óns land en ónze belangen moet blind zijn. Élk ander land moet kritisch benaderd worden. We hebben bondgenoten en vrienden ja, maar steun aan die bondgenoten en vrienden kan nooit blind zijn. En de leidende vraag in de relatie moet altijd zijn: hoe dient dit Neerlands belangen?
Wilders' steun voor Israël is overduidelijk helemaal niet gericht op het Nederlands belang. Het is Israël steunen voor Israëls belangen. Israël als doel op zich.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Met alle aanvallen op écht vlees is het tijd voor actie. En ja, we hebben goed nieuws. EerlijkEten - van FVD'ers Gideon van Meijeren en Thierry Baudet - is namelijk opgericht om écht vlees (en ander voedsel) direct van de Nederlandse boer bij jou op de mat te laten bezorgen. Het voedsel - het vlees, de groenten, de aardappelen, etc. - zijn héérlijk, supervers, puur natuur, en de prijs is ook nog eens geweldig. Bestel daarom vandaag nog een box van EerlijkEten - een Allround Box of een Vleesbox - en geniet van het lekkerste dat de Nederlandse boer ons te bieden heeft. En blijf kilometers ver van al die ranzige imitatievleesproducten gemaakt met insecten. Oh, en het beste nieuws? Door via onze link te bestellen zorg je ervoor dat DDS een kleine commissie krijgt - terwijl de prijs voor jou hetzelfde blijft. Steun de boeren, eet heerlijk, én steun DDS ook nog eens door gezond en héérlijk écht Nederlands voedsel bij échte Nederlandse boeren te halen!
Blijkbaar moeten we dat tegenwoordig maar heel normaal vinden, maar dat is het natuurlijk niet. Geen enkel ander land gaat boven óns land. Geen enkele andere vlag gaat boven onze driekleur. Het is heel leuk voor Wilders dat hij zoveel waardering heeft voor Israël - het is hem gegund. Maar steun voor een land dat niet Nederland is kan nooit onvoorwaardelijk zijn - nooit blind, en nooit zonder grenzen (qua tijd of andere zaken).
Nederland gaat boven alles. Niet Israël. Als je Israël "onvoorwaardelijk" steunt moet je lekker premier proberen te worden van dát land, niet van óns land.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten