screen shot 2023 12 09 at 123500

Geert Wilders in PANIEK na verraad NSC en VVD: 'Dankzij jullie komt er een kabinet Timmermans!'

Politiekmrt 01 , 13:00
Zijn geduld is op. Geert Wilders is klaar met VVD én NSC. Hoewel hij zich de afgelopen weken heeft ingehouden doet hij dat nu niet meer. Op X (voorheen: Twitter) stelt de PVV-leider dat het wangedrag van NSC en VVD onacceptabel is en zal resulteren in een kabinet geleid door de ultralinkse Frans Timmermans.
Vandaag werd duidelijk dat mensen in Den Haag er ernstig rekening mee houden dat de formatie zo vast zit, dat er heel binnenkort gekeken wordt naar 'andere mogelijkheden.' Met 'andere mogelijkheden' wordt bedoeld: een centrumlinks kabinet. Dat wil zeggen, een coalitie geleid door GroenLinks-PvdA en Frans Timmermans.
Dit scenario is een nachtmerrie voor ons land en niets minder dan een bruut verraad van de verkiezingsuitslag van 22 november. Rechts heeft de verkiezingen gewonnen - met Geert Wilders voorop. De Nederlandse kiezer wil minder, minder, minder immigratie, ophouden met de stikstofgekte, een kritische houding ten opzichte van de Oekraïneoorlog, en geen Woke-flauwekul meer.
Geert Wilders heeft ook door hoe de wind waait en gaat nu publiekelijk in een allerlaatste, desperate poging VVD en NSC tot de orde te roepen. Dat wordt duidelijk uit deze tweet die hij vandaag online heeft gezet:

De kiezer wil een centrumrechts kabinet van PVV, VVD, BBB en NSC. De PVV heeft er alles aan gedaan dit mogelijk te maken, we zijn tien keer over onze schaduw heen gesprongen. Kom op VVD en NSC maak een rechts kabinet mogelijk anders komt er dankzij jullie een kabinet Timmermans!

De Telegraaf
De Telegraaf
@telegraaf

Een centrumlinks kabinet met daarin PvdA/GL aan het roer komt steeds nadrukkelijker in beeld. telegraaf.nl/nieuws/1117299…

5.4K
Reply
"De kiezer wil een centrumrechts kabinet van PVV, VVD, BBB en NSC," aldus Wilders volkomen terecht. "De PVV heeft er alles aan gedaan dit mogelijk te maken, we zijn tien keer over onze schaduw heen gesprongen. Kom op VVD en NSC maak een rechts kabinet mogelijk anders komt er dankzij jullie een kabinet Timmermans!"
Dit is precies wat er gaande is. Wilders heeft steeds in de formatie aangegeven bereid te zijn afstand te nemen van allerlei "gevoelige" oude PVV-standpunten. Onlangs riep hij zelfs dat hij bereid is om Oekraïne militair te steunen - een overduidelijke poging om Mark Rutte en met hem dus de VVD te paaien.
Ook is Wilders bereid de islam officieel te erkennen als een religie - en dus als een religie die beschermd wordt door de grondwet. Dat is in strijd met het standpunt dat de PVV altijd huldigde. De PVV zei immers altijd dat de islam een "gewelddadige ideologie" is "en geen religie." Voor Wilders is dat een enorme stap.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met de arrogantie van de macht. Jij ook? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons het hooghartige antidemocratische partijkartel elke dag weer te bestrijden!
Maar het boeit VVD en NSC allemaal niets. Deze twee kartelpartijen zijn vanaf het begin namelijk niet van plan geweest om een PVV-kabinet daadwerkelijk mogelijk te maken. De verkiezingsuitslag en daarmee de wil van de kiezer boeit deze kartellianen totaal niet. Zij weten wat er moet gebeuren - en als dat het tegengestelde is van wat de kiezer wil, dan is dat maar zo. Democratie is in hun ogen alleen relevant als de kiezer hún denkbeelden deelt. Is dat niet zo, dan kan de kiezer lekker in de stront zakken.
Wilders heeft nog een paar dagen om het nachtmerriescenario van Timmermans I te voorkomen. Het enige probleem? Met name NSC gaat écht niet met hem regeren. Nu niet, nooit niet. En dat betekent automatisch dat Timmermans inderdaad premier wordt - want nieuwe verkiezingen komen er met de huidige peilingen echt niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten