portraitfactorynl tweede kamer 156

"Centrumlinks kabinet is in beeld" - NSC en VVD verraden de kiezer

Politiekmrt 01 , 8:13
Het is zover. Grote kranten berichten vandaag (eindelijk) dat de formatie met en rond de PVV vast zit. En dat is niet alles. Oh nee. Er is meer. Veel meer. Er is namelijk wel een ánder soort kabinet in beeld: een kabinet geleid door Frans Timmermans en zijn coalitie van GroenLinks-PvdA.
"De hakken in het zand, geen nieuwe handreikingen. Dat is grofweg de oogst na een nieuwe ronde aan gesprekken met politieke kopstukken onder leiding van Kim Putters (PvdA), die twee weken geleden Ronald Plasterk opvolgde," bericht De Telegraaf.
Waarom? Nou, dat ligt aan twee partijen. Ten eerste is er natuurlijk NSC. Die walgelijke partij "beweegt voor geen millimeter." Pieter Omtzigt wil mogelijk iets van gedogen, maar geen mensen leveren. Wat dit inhoudt? Wel de lasten - door middel van dingen afdwingen die Omtzigt belangrijk vindt - maar niet de lasten, te weten verantwoordelijkheid.
Maar NSC is niet de enige die dwarsligt. De VVD doet dat ook nog steeds. Dilan Yesilgöz heeft weliswaar aangegeven dat haar partij "in een serieus kabinet" wil gaan zitten, ook als dat geleid wordt door de VVD, "maar dan wel een extraparlementair kabinet met daarin vakministers én onder voorwaarde dat het NSC van Pieter Omtzigt hetzelfde zou doen."
Met andere woorden, ook de VVD bedriegt de kiezer. Ook Yesilgöz speelt het onderhandelingsspelletje maar stelt zulke voorwaarden dat ze bij voorbaat al weet dat het niet lukt.

Premier Timmermans

In een normaal land krijg je dan gewoon nieuwe verkiezingen. Het kan niet zo zijn dat de grote winnaar van de verkiezingen buitenspel wordt gezet én dat een overduidelijke réchtse verkiezingsuitslag geen navolging vindt.
Helaas is Nederland al heel lang geen normaal land meer. NSC en VVD weten namelijk dat zij fors verliezen bij nieuwe verkiezingen. En dus hebben ze een heel ander plan. Er wordt in Den Haag nu gesproken over een centrumlinks kabinet.
(Artikel gaat verder onder deze oproep) Bij DDS zijn we KLAAR met die walgelijke spelletjes van het partijkartel! De verkiezingsuitslag MOET gerespecteerd worden. Denk jij daar net zo over? Steun ons dan! Doneer aan DDS via BackMe en help ons te strijden voor gerechtigheid!
Wat? Ja. Dat lees je goed. Een kabinet geleid door Frans Timmermans en zijn GroenLinks-PvdA-neppartij.
Timmermans moet dan gaan overleggen. D66 wordt erbij gehaald, NSC ook (die wil heus meedoen aan zo'n kabinet)... en uiteindelijk wordt er dan gesproken met de VVD. Die partij zal dan roepen dat het "moet" omdat er "toch een regering moet komen."
Het verraad van de kiezer komt eraan. Wij zeiden dit al op verkiezingsavond zelf, en nu zien we het spel voor onze ogen uitgespeeld worden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten