frits

-Frits Bosch- Frans Timmermans is een racist

Opiniefeb 23 , 10:00
De massa immigratie vindt plaats uit medemenselijkheid. Of niet? Voor Frans Timmermans gelden een andere redenen.
Toenmalig Eurocommissaris Frans Timmermans, thans fractievoorzitter van PvdA/GroenLinks ziet massa immigratie anders dan als empathie en compassie. Deze EU commissaris zei hij tijdens een generale bijeenkomst van de EC in 2018: “Voor landen (in de EU) die hun eigen identiteit willen behouden als land of als volk is geen enkele toekomst.” En voor een bijeenkomst van het EU Fundamental Rights Colloquium in 2016: “Monoculturele staten moeten worden weggevaagd en de multi diversiteit moet in ieder land afzonderlijk bespoedigd worden. Geen land mag ontkomen aan de onvermijdelijke vermenging en immigranten. Men dient ertoe aangespoord te worden ook de verstverwijderde plekken van de planeet te bereiken om te garanderen dat er nergens meer homogene samenlevingen blijven bestaan.” En in zijn perfect engels: “to fight it is like trying to unscramble scrambled eggs. It makes a mess. Let’s enhance diversity.”
Dit zijn ongehoorde statements die neerkomen op ondermijning van de natiestaat en racisme. Staat aan het hoofd van de PvdA/Groen Links een racist? Daar lijkt het wel op. Timmermans voldoet aan de duck test: “if it looks like a duck, quacks like a duck and walks like a duck, then it probably is a duck.” Hij zal dat in alle toonaarden ontkennen. Maar Timmermans lijkt geen massa immigratie te wensen uit medemenselijkheid maar vanwege omvolking. Wit dient te verdwijnen en ieder dient een kleur anders dan wit te krijgen. Het verbaast me dat hij hierop niet is aangesproken tijdens de verkiezingen. Begrijpen allen die op deze partij stemmen dit wel? Of vinden zij Timmermans’ racisme blijkbaar prima?
Het is duidelijk dat Frans Timmermans dol is op omvolking, een ooit weerzinwekkend duo vormend met wijlen Wolfgang Stubble, CDU. Schäuble wilde - uit onuitgesproken haat - dat Duitsers als volk verdween uit (onuitgesproken) afschuw voor wat daar ooit gebeurd is. Begrijpelijk. Dit zijn mensen die ideologisch bevlogen zijn en niet voor rede vatbaar zijn. Alles moet aan de ideologie opgeofferd worden. Het land, de natiestaat, mag - nee moet - eraan kapot gaan en opgaan in het grotere geheel. De verzorgingsstaat mag eraan kapot gaan ten gunste van gelijkheid en diversiteit. Het individu mag eraan kapot gaan ten gunste van de groep en ten gunste van het hogere doel, de utopie. Wanneer hebben we dit gedachtegoed eerder gezien in de vorige eeuw? Dit zijn levensgevaarlijke lieden, vervuld van haat voor het eigene. Ze zijn in hun opdracht al goed geslaagd…
Frans Timmermans mag nooit regeringsverantwoordelijkheid krijgen. Hij zou ons land nog rapper kapot maken dan Rutte al heeft gedaan.
Frits Bosch is econoom en socioloog. Hij is tevens auteur van “Risico als obsessie”, “Dat is het risico”, “Wereld op een keerpunt” “Onbehagen bij de elite”, “Schaft ook Nederland zich af?” en “Feminisme op de werkvloer”. Zijn meest recente boek is Kafkaistan
kafkaistan
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten